Skjeggkre har invadert Stortinget

En rekke ekle inntrengere har kommet seg inn på Stortinget, ifølge Dagens Næringsliv.

Artikkelen er over ett år gammel

De ubudne gjestene er opptil flere individer av den sterkt uønskede arten skjeggkre, som allerede sist høst ble oppdaget i nasjonalforsamlingens hovedsete på Karl Johan.

De folkevalgte som kom seg innomhus på demokratisk vis forrige høst, skal være gitt råd om hvordan de skal oppføre seg i møte med den krypende skjeggkre-delegasjonen.

les også

Stortinget-utbyggingen: Brukte 4,6 mill. på å beholde takmaleri i konditori

INGEN HELSEFARE: Skjeggkre har blitt et stadig mer vanlig syn i norske hus og bygninger. De er vanskelig å få bukt med og formerer seg raskt, men utgjør ingen helsefare, ifølge skadedyrfirmaet Mycoteam. Favorittretten er gamle bøker og annet papir, noe som indikere at de små krypene neppe vil sulte på Stortinget. Foto: Mycoteam

De skal blant annet sørge for at bager og dokumentvesker holdes oppe fra gulvet.

I KJELLEREN: Det er oppdaget skjeggkre blant annet i Stortingets kjellerarealer. Bildet er fra en fotballtrening i gymsalen i Stortingets kjeller fra noen år tilbake, der Knut Arild Hareide (KrF) (til venstre) forsøker å unngå en duell med SVs Hallgeir Langeland. Foto: Helge Mikalsen, VG

På iøynefallende oppslag - blant annet på døren til et håndklerom i Stortingets kjeller, heter det at skjeggkre har nylig etablert seg i Norge, og kan spres med varetransport eller bagasje.

les også

Byggeskandalen: Stortinget ville bevare fasade fra 1880 - sjekket ikke alternativer

Daglig leder i skadedyrfirmaet Mycoteam, Kolbjørn Mohn Jensen, kan fortelle at Stortinget har fått seg en liten gjest det kan bli vanskelig å bli kvitt.

– De spiser papir, så føde for det lille kreet skulle det være nok av på Stortinget. Og de er vanskelig å få øye på, selv om representanter som er tidlig på jobb, kan få øye på at de piler over gulvene, sier Mohn Jensen til VG.

Han sier at mange kommer seg inn via rør i det elektriske anlegget, og gjerne i nye hus der det har foregått byggeaktivitet.

les også

Stortingsskandalen: Drama da Børresen ble tvunget til å gå

FORBILLEDLIG: Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, har forbilledlig hengt fra seg en genser oppe på stolryggen på sitt kontor - fremfor å ha klesplagg og bager liggende på gulvet. Bildet er riktignok tatt i mai i år, før det ble identifisert invasjon av skjeggdyr på Stortinget. Foto: Frode Hansen, VG

Krypene kan være vanskelig å bli helt kvitt når de først har etablert seg i bygningen, heter det videre på plakatene i Stortingskjelleren - uten at det trekkes noen sammenligninger med veteraner blant husets folkevalgte.

DN skriver også at det er satt ut egne limfeller i samarbeid med skadedyrfirma, samt at lokalene inspiseres ekstra nøye.

– Stortinget kommer til å arbeide systematisk med å holde bestanden nede, men det er vanskelig å gjøre seg forhåpninger om å utrydde insektet, sier Stortingets kommunikasjonsrådgiver Gunnar Syverud til DN.

les også

Lundteigen om visittkort med gullskrift: Det er så mye jåleri på Stortinget for tiden!

-

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder