TILBAKE: Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari var tirsdag tilbake på jobb på Stortinget. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bedragerisiktede Mazyar Keshvari beklager

Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari var tirsdag tilbake på jobb på Stortinget. Han beklager på det sterkeste at han har handlet feil.

– Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste, sier han i en uttalelse sendt til NTB.

– Det smerter meg stort at jeg gjennom mine gale handlinger har satt min familie, kollegaer og vervet som stortingsrepresentant i forlegenhet og ikke vist meg tilliten jeg har fått verdig, sier han.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av reiseregninger. 17. oktober skrev Aftenposten at han har levert reiseregninger for en rekke reiser som ikke har funnet sted.

Keshvari har erkjent og beklaget og forklart at han vil tilbakebetale pengene. Stortingsrepresentanten fra Oslo har vært sykmeldt siden 9. oktober. Han er i dag på stortinget, men ønsker ikke å møte pressen.

VG får bekreftet at Keshvari ikke lenger skal sitte i Kontroll- og konstitusjonskomiteen for FrP.

- Det er naturlig at han skifter komité, hvilken komité han skal inn i vil bli fastsatt på nyåret, sier parlamentarisk leder Hans Andreas Limi (FrP)

– Erkjenne feil

Keshvari sier i uttalelsen at han angrer sine gale handlinger og ønsker å gjøre opp for seg.

– Dessverre kan jeg ikke gjøre det gale jeg har gjort ugjort, uansett hvor inderlig jeg skulle ønske det, sier Frp-politikeren.

– Det jeg derimot kan gjøre, er det jeg har gjort fra første stund i denne saken, nemlig å erkjenne de feil jeg har begått, bidra til å oppklare omfanget og starte prosessen med å betale det jeg urettmessig har fått utbetalt og gjøre opp for meg.

Keshvari viser til at han har vært i en vanskelig livssituasjon over mange år.

– Dessverre lot jeg som et resultat av en rekke personlige tragedier og store utfordringer i livet ting gå altfor langt uten å ta tak i dem. Dette er på ingen måte noen unnskyldning for de feil jeg har begått, men en forklaring på hvordan det kunne gå så galt som det har, sier stortingspolitikeren.

Ut av kontrollkomiteen

Tirsdag bekreftet Fremskrittspartiet at Keshvari ikke kommer til å fortsette i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Det er naturlig at han skifter komité, sier parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, til NTB.

Han legger til at det først på nyåret vil bli fastsatt hvilken komité Keshvari skal sitte i.

– Som følge av etterforskningen er hans forhold til partiet stilt i bero, sier Limi videre.

Keshvari sier i sin uttalelse at han ikke kommer til å gi noen flere kommentarer i saken så lenge etterforskningen pågår.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder