REPRESENTERER FORNÆRMEDE: Klienten (20) til advokat Ellen Holager Andenæs, sier hun ikke ønsker rollen som offer for et overgrep i Unge Høyre-saken.
REPRESENTERER FORNÆRMEDE: Klienten (20) til advokat Ellen Holager Andenæs, sier hun ikke ønsker rollen som offer for et overgrep i Unge Høyre-saken. Foto: Terje Bringedal

Fornærmede i Unge Høyre-saken: Ønsker ikke rollen som overgrepsoffer

INNENRIKS

Jenta som er den fornærmede parten i en av Unge Høyre-sakene, sier at hun ikke ønsker noen rolle som offer. Nå ber hun Høyre om ikke gi informasjon om henne til politiet.

Publisert: Oppdatert: 24.01.18 15:50

– Hun har intet ønske om at hendelsen fra fem år tilbake nå blir gjenstand for etterforskning. Dette innebærer at hun ønsker at politiet bruker sitt gode skjønn og avstår fra å gå videre. Hun synes ikke det er greit om Høyre deler opplysninger om henne, sier advokat Ellen Holager Andenæs til VG.

Jenta som nå er 20 år, engasjerte Andenæs på mandag for å få juridisk bistand i sin egen sak.

Samme dag bekreftet statsadvokaten i denne delen av landet at politiet ville sette i gang innledende undersøkelser av det som kunne fremstå som en voldtektsanklage mot den avgåtte Unge Høyre-lederen, Kristian Tonning Riise.

– Hun ønsker ikke noen etterforskning av denne hendelsen og ønsker heller ikke å være noen del av denne historien, sier advokat Andenæs.

Hun varslet ikke

Denne saken er en del av varslingssakene som Høyre nå undersøker etter at Kristian Tonning Riise trakk seg som leder i Unge Høyre for to uker siden.

Men advokaten presiserer nå overfor VG:

– Hun er ingen varsler, sier Andenæs.

– Men hennes sak er en av varslingssakene som Høyre håndterer nå?

– Andre har varslet om hennes sak. Men hun er veldig opptatt av at hun ikke ønsker rollen som offer for et overgrep. Hun ønsker ikke å bidra til etterforskning, sier advokaten.


Gir juridiske råd

– Enhver må selv kunne bestemme og definere gode og dårlige opplevelser i sitt eget liv, legger hun til.

Ettersom jenta ikke har status som fornærmet, presiserer Ellen Holager Andenæs at hun ikke er bistandsadvokat, men juridisk rådgiver i denne saken.

– Har du anbefalt henne å ikke anmelde eller samarbeide med politiet?

– Jeg vil ikke referere fra mine samtaler med en klient, sier Andenæs.

Her kan du lese mer om