Illustrasjonsbilde: Dvergkanin. Foto: Møller-Hansen, Janne

Tiltale: Fôret kvelerslange med levende kanin og mus

En mann i 30-årene må møte i Follo tingrett tiltalt for brudd på Dyrevelferdsloven.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge tiltalebeslutningen skal mannen ved minst to anledninger ha sluppet levende mus og kaniner inn i terrariet til kvelerslangen sin for at den skal kunne angripe og drepe dyret ved kvelning.

Dyrene har dermed blitt utsatt for frykt og stress og blitt avlivet på en dyrevelferdsmessig uforsvarlig måte. Mannen er tiltalt for overtredelse av to punkter i Dyrevelferdsloven, og det andre punktet dreier seg om å ha brukt levende dyr som fôr eller agn.

les også

Uenighet om levende kattunger brukes som slangemat

Mannens advokat ønsker ikke å kommentere tiltalebeslutningen. Veterinær Lars Erik Rondestveit i Mattilsynet skal møte som vitne og sier til VG at de mener de kan føre bevis for at mannen fôret slangen med levende dyr.

SPISER RIKTIG: En albino kvelerslange ved Kristiansand dyrepark blir fôret med en død hanekylling. Foto: Prebensen,Nicolai / Olsen/Gander

VG skrev i går om hvorvidt det stemmer at det har skjedd at reptiler har blitt fôret med døde kattunger. Annette Bjørndalen Søreide i Dyrebeskyttelsen hevder det er noe som forekommer også i Norge, mens Stein Ivar Ramberg i Norsk Herpetologisk tror det heller dreier seg om «urban legends».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder