GJENG-KRIGEN: - Misunnelse årsak til skytingen

Dødelig misunnelse og hevnmotiv etter et gateoppgjør i Oslo var årsaken til skytingen på Lørenskog 1. påskedag, hevder medlemmer av den såkalte B-gjengen overfor VG.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Vi gir politiet noen dagers ro til å ta dem som skjøt mot småbrødrene våre. Ellers blir det helvete; om det blir nødvendig, kan vi svare med atskillig tyngre våpen, nok til å ryste hele Grünerløkka, sier Imran (23).

Nyter livet

- Jeg håper politiet har pågrepet gjerningsmennene før alle våre er tilbake. Vi kan ikke garantere at alle holder seg i ro. Hadde noen blitt truffet av pistolskuddene, ville det garantert vært hevnet allerede. Jeg har selv jobbet hardt for å stagge flere som ville reise hjem for å hevne angrepet, sier Arbab Arfat (21).

Han kaller seg student, og hevder han ikke er medlem av B-gjengen. Han vanker imidlertid sammen med medlemmer av gjengen, som konstant er i politiets søkelys for vold- og vinningskriminalitet.

- I likhet med kameratene mine liker jeg å kjøre fine biler, og bruke pengene til å nyte livet. Der ligger også årsaken til at vi blir utsatt for misunnelse, sier Arbab Arfat.

- Jobber hardt

Sammen med Zahid Rasool (21) og Imran poserer han villig foran bilene de har med til sitt møte med VG, en Mercedes-Benz 600 SL til 900 000 kroner og en BMW M3 Cabriolet til 600 000 kroner.

Rundt hals og armer har de tykke gullkjettinger, i 100 000 kroners-klassen. Klærne er heller ikke kjøpt på Fretex.

- Og hvem kan tro at dere har jobbet og spart til denne luksusen på ærlig vis?

- De aller fleste av oss jobber hardt. Noen har to og tre jobber, og legger seg opp penger til bil, gull og andre verdier, i stedet for å sløse bort på fest og alkohol på byen. Det er vår livsstil. De som sier vi driver med narkotika og ran, lyver. Og det vet politiet, sier Arbab Arfat.

Ved nyttårstider skal A- og B-gjengen ha blitt enige om en slags våpenhvile.

- Vi ønsker fred, og vi hadde alle sett fram til en fin sommer. Nå avhenger mye av hva politiet kan få til. Denne gangen har vi virkelig satt vår lit til politiet, sier Imran.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder