SENDTE NØDSIGNAL: Småflyet som onsdag formiddag ble meldt savnet ble funnet like etter klokken 18. Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder-Avisa

To omkom i småflystyrt i Trøndelag

Etter et nødsignal ble sendt ut fra et småfly i Meråker i Trøndelag onsdag ettermiddag, ble det satt i gang full redningsaksjon. To personer er funnet omkommet.

– Vi har lokalisert flyet cirka 600–700 meter nord for Øyan flystripe. Det er funnet to omkomne, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til VG.

Han sier at vraket ble funnet i ulendt terreng klokken 17.42.

Fikk nødsignal

Politiet ble varslet to timer tidligere, klokken 15.42, om nødsignalet av Hovedredningssentralen.

– Vi fikk melding om at nødpeilesenderen fra et fly i Meråker var utløst, sa operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til VG rett etter at flyet var meldt savnet.

Nødpeileren kan utløses av flygeren eller ved et kraftig sammenstøt.

Mot Meråker

Flyet skulle etter planen til Meråker flyplass, som ligger rundt 50 kilometer fra Trondheim lufthavn Værnes, skriver TV 2.

REDNINGSAKSJON: Store styrker deltok i letingen etter småflyet. Foto: Øyvind Nordahl Næss

– Vi vet ennå ikke hva som er årsaken til ulykken, det skal havarikommisjonen undersøke, sier Kjetil Hagen redningsleder ved redningsentralen Sør-Norge til VG.

Politiet jobber med å sperre av åstedet. Deretter skal Havarikommisjonen og teknikere foreta åstedsundersøkelser når det blir dagslys.

Vet du noe om saken, eller befinner deg i området? Tips oss her.

Like etter klokken 17 meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge at et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket sammen med et Bell-helikopter.

Adresseavisen skriver at det var et av redningshelikoptrene som fant vraket.

ARBEIDER PÅ STEDET: Brann- og redning er også til stede i området hvor småflyet skal ha styrtet onsdag. Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder-Avisa

Bare for dagslysflyging

Ifølge Værnes flyklubb er gresstripen 600 meter unna der flyet styrtet kun utstyrt for dagslysflyging.

– Det er skogsterreng rundt flystripen og ikke gode muligheter for å lande utenfor stripen, sier leder Tor André Weiseth i Værnes flyklubb til NRK.

Ifølge Meråker flyklubb var flyet privateid.

– Det stemmer at småflyet har vært innom Meråker småflyplass for noen landingsrunder onsdag. Flyet tilhørte ikke Meråker, men er privateid, sier Eirik Øien fra Meråker småflyklubb til VG.

Johan Arnt Nesgård, som er fotograf i Trønder-Avisa, er på stedet. Han sier til avisen at et område er sperret av rundt funnstedet. Det er tett skog på stedet, som ligger like ved ei elv.

– Området er sperret av og det er personell fra Norsk Folkehjelp her, sier han til Trønder-Avisa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder