STJÅLET: Her lå halvannen tonn med grovfôr som ble stjålet. Pia og Hanne anslår at grovfôret hadde en verdi på 13.000 kroner. Foto: Privat

Ble frastjålet 1,5 tonn med fôr

Pia Sørensen (38) og Hanne Westgaard (46) ble frastjålet halvannet tonn med fôr natt til søndag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Søndag morgen våknet Pia Sørensen (38) og Hanne Westgaard (46) til at stallen deres «Cheval» var blitt rammet av et tyveri. Over halvannet tonn grovfôr var forsvunnet.

– Man stjeler ikke andres grovfôr! Dette er ikke måten å gjøre det på, forteller driverne Hanne Westgaard og Pia Sørensen til VG.

les også

Hest er best for Gjelsten: Derfor bruker han titalls millioner

Pluss content

Det var Enebakk Avis som meldte saken først.

Verdi av 13.000 kroner

Søndag morgen skulle Pia og Hanne inn i stallen for å fôre hestene, men fant raskt ut at det nesten ikke var noe grovfôr igjen.

– Vi skjønte med engang at fôret var blitt stjålet, forteller Pia.

les også

Rir inn millioner for sjeiken av Dubai

Pluss content

Grovfôret til norske dyr består i hovedsak av gress, men kan også inkludere andre grønne vekster som halm, poteter eller kålrot, ifølge Landbruk.

Hanne og Pia har drevet stallen siden mai i år. I stallen er det 19 konkurransehester som må fôres hver eneste dag. Grovfôret er det viktigste hesten kan få i seg, ifølge Hanne.

– Det er ikke slik at vi kan fortelle hestene at de må få annen mat fordi noen har stjålet grovfôret deres. Det er helt tragisk, sier Hanne.

Saken fortsetter under bildet.

STALL: Hanne Westgaard (til venstre) og Pia Sørensen (til høyre) har drevet stallen «Cheval» siden mai i år. Foto: Privat

les også

Fra Wien til Norge: Greta (60) har ridd i 116 dager

Det stjålne grovfôret er vanskelig å få tak i. Pia og Hanne anslår at verdien på grovfôret ligger på rundt 13.000 kroner.

– Vi er veldig nøye på hva hestene våre spiser og at det skal være kvalitet. Det er vanskelig å få tak i slik høy, sier Pia, og legger til:

– Etter denne sommeren ble mye av avlingen ødelagt på grunn av varmen. Grovfôr er derfor veldig ettertraktet.

Saken anmeldt

Når VG tar kontakt med Pia og Hanne, forteller de at en nabo observerte en grå lastebil på vei inn til gården natt til søndag.

– Vi har overvåkingskamera på gården, så vi skal se litt nærmere på det når vi har fått klippene, forteller Pia.

les også

Denne hesten er en verdenssensasjon

Saken er anmeldt til politiet.

– Vi er villig til å trekke anmeldelsen hvis tyven gjør opp for seg med penger eller kommer tilbake med fôret, sier Hanne.

Driverne bak stallen advarer andre til å låse inn alt av verdi, slik at det samme ikke skal skje med andre.

– Vi har fått noen kommentarer etter saken ble kjent, hvor flere forteller at de har vært i lignende situasjoner før, sier Hanne.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder