OPPLADNING: Olaf Thommessen fikk god støtte fra kona Vendela Kirsebom da han deltok i Blindleia-løpet i kajakk i går ettermiddag. - Men valgkampen blir hardere, sier Venstre-strategen. Foto: Nicolai Prebensen

Padler mot valgkamp

Venstre-Olaf fikk trøst av Vendela etter blodslitet

BREKKESTØ (VG) Med krampe slet Olaf Thommessen seg gjennom kajakkløp i Blindleia i går - med kona Vendela som ivrig tilskuer. Men han tror valgkampen blir mye hardere.

Marius Tetlie
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Venstre-nestlederen brukte 1 time og 19 sekunder på det syv kilometer lange løpet i millionærbeltet Blindleia i Lillesand.

- Her er det viktigste å delta. 12. september er finalen, og dette er bare oppladningen, smiler Thommessen (38) med tanke på det kommende stortingsvalget.

Beinhardt

Han har knapt nok sittet i en kajakk på 20 år, men var fast bestemt på å delta i løpet, som for første gang ble arrangert i går.

Supermodell og Thommesens kone, Vendela Kirsebom (38), fulgte løpet fra kaia i Brekkestø sammen med parets to barn, Julia Anett (7) og Hannah Felicia (5).

- Jeg synes det gikk veldig bra med ham. Dette er jo et kjempemorsomt arrangement, smilte Vendela etter at mannen var trygt tilbake på kaia.

Selv sto hun for premieutdelingen etter løpet.

Thommessen innrømmer at de syv kilometerne var beinharde å slite seg gjennom.

- Det var veldig hardt. Jeg veltet en gang, og kavet veldig for å komme meg på rett kjøl igjen. Jeg hadde krampe i bena, forteller han.

Kjendiser

Paret nyter for tiden sommeren på idylliske Åkerøya i Lillesand, hvor familien har et feriested. Kajakkløpet gikk rundt denne øya, og Thommessen passerte selv familiens sørlandsidyll under konkurransen. Broren Christian Thommessen stilte også til start.

Blindleia-løpet samlet et lite knippe kjendiser som enten har geografisk tilhørighet til Sørlandet, eller som har feriested i området. Tidligere sandvolleyballproff Bjørn Maaseide debuterte nærmest som kajakkpadler i går. Allerede før start veltet han.

- Jeg satte meg for første gang i denne båten på torsdag, smiler Maaseide mens han tømmer vannet ut av kajakken.

PS! Løpet ble vunnet av den tidligere dobbeltverdensmesteren i kajakk Olaf Søyland (52) fra Flekkefjord. Han brukte 39 minutter og åtte sekunder på løpet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder