SESONGENS SOSIALE SLIT: – Det varierte arbeidet gjennom årssyklusen gjør bondegården til en flott øvingsarena, sier bonde Tom Brauter. Han er mentor for Tommy Botilsrud (27), som er i arbeidstrening på Toms gårdsbruk etter mange år med rusmisbruk. I sommer skal de vaske 2000 potetkasser til høstens poteter. Det betyr fysisk arbeid og sosial trening. Foto: Cicilie S. Andersen VG

De ble reddet av NAV

Å «nave» er et etablert skjellsord. Suksesshistoriene om unge som blir reddet av NAV hører vi derimot lite om.

  • Eirik Elvevold
  • Ingri Gudmundsen Bergo
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det kuleste er å kjøre truck, sier Tommy Botilsrud (27).

Tommy var rusmisbruker i nesten ti år, men har nå erstattet rusen med fysisk arbeid på gården til mentor Tom Brauter i Grue kommune.

Der har han fått prøve seg på å dyrke poteter og korn, snekre, male, brøyte snø, kjøre truck og jobbe på verksted - med tett oppfølging fra NAV og en omtenksom Hedmark-bonde.

– Mentor-ordningen til NAV har gitt meg god arbeidserfaring, sosial trening og ikke minst tillit. Tom har betydd mye for meg. Han var nøkkelen til at jeg nå har fått et jobbtilbud fra det lokale sagbruket, sier Tommy.

Bonden Tom, som nå har vært mentor i fem år, har selv opplevd hvor fort man kan «havne på feil side av skilleveggen i livet».

VELFUNGERENDE: Gårdbruker Tom Brauter (48) har vært mentor i fem år og gir tett oppfølging til unge som er ute i arbeidstrening på gården hans i Grue kommune. EU er imponert over den norske mentor-ordningen, mye på grunn av et velfungerende samarbeid mellom partene i arbeidslivet. Foto: Cicilie S. Andersen VG

Les også: Antallet unge uføre øker

– Det er derfor jeg brenner for å hjelpe unge folk som Tommy. Det bor så mye i dem, sier Tom.

En gang i måneden tar en kontaktperson fra NAV turen opp på gården for å vurdere veien videre. Men det er de daglige samtalene rundt spisebordet som er selve kjernen i oppfølgingen.

– Hvis det halter litt på jobb, korrigerer vi ting smått og pent. Noen ganger trykker jeg nok på knapper som er litt ubehagelige, men hvis noe går bra, som da Tommy fikk fast jobb på sagbruket, markerer vi det. Det er viktig å si høyt at ikke alt i livet går ad undas, sier Tom.

Forsker: – NAV bør snakkes opp
Neste kapittel i VG-serien «Hva vi elsker»: Godt å være gammel i Norge

EU vil lære av NAV-mentorene


NAV ble født i 2006. En samlet arbeids- og velferdsetat som forente kommune og stat skulle blant annet få flere ut i jobb og hindre at brukere ble kasteballer mellom sosialtjenesten, Aetat og trygdeetaten. I praksis har ikke NAV-reformen vært like vellykket. To uavhengige rapporter fra Frischsenteret og Uni Research Rokkansenteret, NAV-reformens far Dagfinn Høybråten og statsminister Erna Solberg har alle konkludert med at NAV-reformen er feilslått, og etaten får jevnlig kritikk i norske medier.

Les også: NAV foreslo at Carina og Mads kunne bo i telt

Mange brukere, inkludert Tommy, er likevel svært fornøyde med tilbudet fra NAVs drøyt 19.000 ansatte. Mentor-ordningen, for eksempel, fungerer så bra at EU har latt seg imponere. I januar i år, besøkte representanter fra ti europeiske land Norge for å lære mer om såkalt bærekraftig integrering.
Tidligere journalist: – Mediene skaper et forvrengt bilde av virkeligheten

– Særlig det strukturelle samarbeidet mellom de statlige og private aktørene får positiv oppmerksomhet fra EU, sier seksjonssjef Haakon Hertzberg i Kunnskapsavdelingen i Arbeids- og velferdsdirektoratet.

– Vi vet ikke hvor godt vi har det i Norge, sier han.
Mentor-ordningen symboliserer to ting som NAV gjør bedre enn etatene i andre land, ifølge velferds- og arbeidslivsforsker Øystein Spjelkavik ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
– For det første er NAV mer orientert mot arbeidslivet, for det andre har NAV mye mer individuell oppfølging, sier Spjelkavik.

NAV-ansatte protesterer: Må avvise brukere uten avtale

– Før sov jeg hele dagen

Silje Pedersen Wildhagen (23) har nettopp begynt i praksis på Gjestad bo- og aktivitetssenter i Ullensaker kommune, hvor hun hovedsaklig skal lage mat til eldre sammen med mentor Marianne Bråthen.

TRYGGE PRØVELSER: Silje Pedersen Wildhagen (23) (til venstre) studerte restaurant- og matfag på videregående, men fikk aldri vurderingsgrunnlag på grunn av en manglende karakter. I det flerkulturelle teamet i kafeen på Gjestad bo- og aktivitetssenter har hun fått en ny livsgnist med Marianne Bråthen (til høyre). – Det er lærerikt å jobbe her. Jeg må kommunisere tydelig med kolleger som lærer språk, og man vet aldri hvem som kommer innom og spiser, sier Silje. Foto: Cicilie S. Andersen VG


– De første ukene har vært kjempefine. Før sov jeg hele dagen eller så på tv. Nå har jeg en helt ny mestringsfølelse. Jeg får god hjelp og kan spørre Marianne om alt, sier Silje.
– Hun stoler på meg og er mer opptatt av det jeg kan enn bakgrunnen min. Jeg studerte tross alt restaurant- og matfagpå videregående, selv om jeg ikke fikk vurderingsgrunnlag.
– Det skal ikke ligge noen sånne sperrer der, sier Marianne.
– Ingen er A4, og alle har krav på en sjanse.

Sett denne? Christian (19) fikk ett NAV-møte på 6 måneder

Saken fortsetter under bildet.

MEDFØDT MEDMENNESKELIGHET: Marianne Bråthen (i midten) har hatt folk med flerkulturell bakgrunn inne til arbeidstrening på Gjestad bo- og aktivitetssenter i over ti år. Da NAV søkte etter mentorer for i Ullensaker kommune, ble hun et naturlig valg. Nå er hun mentor for – Vi er for dårlige til å bry oss. Jeg er heldigvis født med masse kjærlighet til alle og har aldri gruet meg til å gå på jobb. De lærer mye, og jeg lærer mye. Det er vinn-vinn, sier Marianne. Foto: Cicilie S. Andersen VG

Bygger nettverk via NAV

Da NAV Arbeidslivssenter Akerhus etablerte et mentornettverk i Ullensaker kommune tidligere i år, stilte 16 mentorer som Marianne seg til rådighet. Nå utveksler de erfaringer og kunnskap seg i mellom.
– Mentorene er rause og kunnskapsrike, men ofte litt usikre i møtet med de som har stått utenfor arbeidslivet en god stund. Mentornettverket, som først ble etablert i Bærum og nå sprer seg utover landets grenser, er en fin arena for å finne riktig vei videre, sier Silje Joteig, arbeidslivscoach ved NAV Arbeidslivssenter Akershus.


Les også: En av tre nordmenn forstår ikke offentlige brev
Personalsjef i Ullensaker kommune, Anne Berit Steen Andersen, er glad for at suksesshistorien nå løftes frem.
– Disse unge menneskene, som kanskje sover mesteparten av dagen, har godt av å ha én engasjert person å forholde seg til. Slike solskinnshistorier blir ofte borte i all NAV-kritikken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder