INN I NHO: Tidligere Sp-leder Åslaug Haga (49) begynner i NHO. Foto: SCANPIX Foto:

Haga: - Har ordnet opp i byggesakene

STORTINGET (VG Nett) Åslaug Haga mener at prosessen hvor hun ble massivt kritisert for ulovlige utleie har gjort henne til et bedre medmenneske.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Åslaug Haga

Etter å ha vært sykmeldt i fem måneder snakket Åslaug Haga for første gang offentlig. Det skjedde samme dag som hun er tilbake på jobb som stortingspolitiker.

- Jeg opplever at jeg lever et rikere liv nå, og jeg tror at denne prosessen har gjort meg til et bedre medmenneske. Jeg har funnet mangfoldet i livet som jeg har savnet de siste årene, sier Haga og nevner blant annet at hun har fått tid til oppfølging av ungdommene i huset.

Hun legger til at hun gleder seg til å ta fatt på arbeidet på Stortinget igjen, og snakket varmt om det rødgrønne prosjektet.

LES OGSÅ:Setter punktum for Haga-drama

Erkjenner feil

Den tidligere Senterparti-lederen legger seg flat og innrømmer feil i byggesakene hun fikk massiv kritikk for i sommer.

- Jeg har erkjent at det er gjort feil, og disse er rettet opp, Vi har ingen uavklarte saker med ligningsmyndighetene med verken bolig eller fritidseiendom. Når det gjelder skatt så er all informasjon om utleie av stabbur sendt til ligningsmyndighetene, og bedt om vurdering, sier hun.

Saken er ennå ikke ferdig behandlet, men Sp-politikeren lover å gjøre opp for seg dersom det blir aktuelt.

- Dersom det mot formodning er gjort feil, er det en selvfølge at vi gjør opp for oss, sier Haga og lover innsyn i dokumentene når de er klare.

Hagas mor:- Vi er redde for helsa hennes

Ulovlig utleie

Bakgrunnen er at hun 19. juni i år trakk seg som Senterparti-leder og statsråd i den rødgrønne regjeringen. Fem dager tidligere tok hun ut sykemelding.

LES OGSÅ:- Haga må dokumentere betalt skatt

Først ble det kjent at det ulovlig hadde blitt bygget en brygge på hytten i Nordfjord, og senere at hun og ektemannen i en årrekke hadde leid ut stabburet på gården i Ås uten tillatelse.

Frem til stortingsvalget neste høst vil Haga sitte i utenrikskomiteen på Stortinget.

LES OGSÅ:Leide stabburet av Haga-ekteparet i 1998

Mer tid til venner

I løpet av de fem siste månedene har at Haga har vært mer sosial enn på lenge.

- Jeg har fått mer plass til musikk, mer rom til å lete, mer rom for turer i skog og mark, mer tid til refleksjon og venner, sier hun og legger til:

- Det har vært fantastisk å leve et mer normalt sosialt liv.

Etter byggebråket i juni forteller Haga at hun fikk et unormalt høyt blodtrykk. Nå takker hun alle de som har støttet henne.

- Overraskende mange har vist stor overbærenhet, med tanke på min varierende nærhet gjennom mange år. Mange har stilt opp, og det har rent inn med brev, blomster og hilsener. Til alle de vil jeg si tusen takk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder