Siv Jensen: - Ville ikke brukt de ordene

Publisert: Oppdatert: 27.08.10 20:26

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Men tar ikke avstand fra knusende Frp-kronikk

(VG Nett) Frp-leder Siv Jensen omtaler partifellens kritikk av norsk innvandringspolitikk som «ganske hard».

- Jeg kjenner Christian Tybring-Gjedde som en tøff retoriker og en hard debattant. Vi er enige om at vi har store utfordringer når det gjelder innvandrings- og integreringspolitikken, sier Siv Jensen til VG Nett.

Frp's partileder er på reise i Washington i USA og har ikke selv lest kronikken som har skapt bølger i det politiske miljøet i Norge torsdag.

Hun har imidlertid blitt varslet om oppgjøret som to av hennes partifeller fra Oslo tar med norsk innvandrings- og integreringspolitikk i dagens Aftenposten. Det er styremedlem i Oslo Frp, Kent Andersen og stortingsrepresentant og leder av partiet i Oslo Christian Tybring-Gjedde, som står bak innlegget i avisen.

LES HELE KRONIKKEN HER.

I kronikken uttrykker de to frykt for at Norge kan bli «revet i filler»:

- Idioti på lang sikt

«Vil vi noen gang føle oss som flerkulturelle? Aldri i verden! For vi tror ikke noe på flerkultur. Vi tror det er en drøm fra Disneyland. Rotløshet satt i system. Idioti på lang sikt, og vi tror det kan komme til å rive landet vårt i filler», skriver Tybring Gjedde og Andersen.

LES OGSÅ:Frp-topp ber muslimer gå med David-stjerne

VG Nett har vært i kontakt med flere partifeller av de to torsdag, men de fleste avstår fra å kommentere kronikken i Aftenposten.

Partileder Siv Jensen nøyer seg med å si følgende når hun blir spurt om hun støtter innholdet i kronikken:

- Jeg oppfatter egentlig at det de forsøker å gi uttrykk for er en grunnleggende misnøye med den innvandrings- og integreringspolitikken som Arbeiderpartiet må bære et stort ansvar for.

Høyreekstreme hyller

Frp-lederen innrømmer at hun ser på kritikken av regjeringspartiet som «ganske hard».

- Dine partifeller mener det er umulig å få til, og ønsker seg heller ikke, et flerkulturelt Norge. Er du enig i det?

- Jeg tror ikke det er lurt av meg å argumentere setning for setning. Dette er først og fremst en kritikk av norsk integreringspolitikk, og dette er skrevet av Oslo-politikere som ser hva som er i ferd med å skje, svarer Jensen.

Har du tips om norsk politikk?Kontakt VG Netts journalister her!

Partilederen trekker frem skoler i hovedstaden hvor 80 prosent av elevene har innvandrerbakgrunn, dårlige norskkunnskaper og moralpoliti i byen.

Kjente høyreekstremister som tidligere Vigrid-leder Tore Tvedt og Erik Gjems-Onstad hyller Frp-representanten for kronikken.

- Står overfor utfordringer

Flere Høyre-politikere sa i tillegg til VG Nett torsdag at utspillet gjør det vanskeligere å samarbeide med Frp.

Les også:Høyre-oppgjør mot Frp-topp

- Man kan tilnærme seg på den måten eller tilnærme seg det på en mer konstruktiv måte og faktisk være med på å erkjenne at vi har utfordringer, svarer Jensen på telefon fra USAs østkyst.

Siv Jensen sier til VG Nett at hun ikke er i tvil om at deler av innvandringen til Norge har vært positiv og brakt med seg mye bra til landet.

LES OGSÅ:Frp-politiker sammenligner hijab med Ku Klux Klan

- Samtidig står vi overfor en rekke utfordringer som det er verdt å få en debatt om. Vi kan velge ulike måter å ordlegge oss på, og jeg ville ikke brukt akkurat de ordene han har brukt, sier hun.

Denne artikkelen handler om