TJENTE MEST: Utenriksminister Børge Brende hadde ifølge skattelistene en inntekt på 2,6 millioner kroner i 2014. Her er han avbildet ved «okkupasjonslinjen» mellom Georgia og det russiskokkuperte Sør-Ossetia. Foto: Harald Henden , VG

Børge Brende er regjeringens best betalte

To statsråder tjener mer enn statsministeren

Høyre-politikerne tjener mest i regjeringen

Høyres utenriksminister har den suverent høyeste inntekten i
regjeringen.

  • Sverre Holm-Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Norges utenriksminister er Solberg-regjeringens klart best betalte. Børge Brende (H) hadde ifølge skattelistene en inntekt på 2,6 millioner kroner i 2014.

Se også: Her kan du sjekke hvem som tjente mest i din kommune

Mer enn statsministeren

Regjeringens inntektstopp har tidligere vært en av statsrådene som gikk mest ned i lønn da han gikk inn i regjering. På ligningstallene for 2013 da han var direktør i World Economic Forum hadde han en inntekt 4,7 millioner. I 2014 lå hans statsrådslønn på litt over 1,2 millioner.

Les også: Dette er regjeringens lønnstapere

– Som en konsekvens av at utenriksministeren sa opp jobben som direktør i World Economic Forum (WEF) fikk han utbetalt deler av det han hadde innbetalt til WEFs pensjonsfond. Utbetalingen kom i 2014 og ble innrapportert til beskatning som lønnsinntekt i Norge, opplyser kommunikasjonsenheten i Utenriksdepartementet til VG.

Årets skattelister viser at utenriksministerens inntekt på 2 650 958 millioner kroner er nærmere én million kroner mer i inntekt enn den neste statsråden på lista.

Sett denne? Prøv VGs dobbel-blåblå-regjeringsquiz!

Den nest best betalte statsråden i Solberg-regjeringen er kulturminister Thorhild Widvey (H) med en inntekt på rett i underkant av 1,7 millioner kroner.

Les også: Så mye tjener partilederne

Erna Solberg er den tredje best betalte i regjeringen. Statsminister og Høyre-lederen Solberg hadde 1 537 748 kroner i inntekt. Sammenlignet med inntektstallene fra 2013 har statsministerens lønn økt fra 1,2 millioner.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne er den best betalte statsråden som kommer fra Frp.

Ifølge skattelistene hadde hun en inntekt på 1,1 millioner kroner. Dette gjør henne til regjeringens åttende best betalte.

Les også: Dette forteller skattelistene deg egentlig

Få med formue

Tre av statsrådene i Solberg-regjeringen står oppført med formue. Høyest formue har kulturminister Widvey med 2,9 millioner.

Hun blir etterfulgt av statsminister Erna Solberg (1,7 millioner) og fiskeriminister Elisabeth Aspaker (1,1 millioner).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder