PÅGREPET: Politioverbetjent Eirik Jensen har jobbet i Oslo politidistrikt siden tidlig 1980-tallet. Den siste tiden har han vært rådgiver i politimesterens strategiske stab. Foto: SIMEN GRYTØYR

Profilert politileder fengslet i hemmelighet

Politilederen Eirik Jensen (56) i Oslo politidistrikt er siktet for grov korrupsjon. 56-åringen er varetektsfengslet i fire uker.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Eirik Jensen ble pågrepet i Oslo mandag og satt på glattcelle på Bærum politistasjon i Sandvika, får VG opplyst.

- Det foreligger skjellig grunn til mistanke for grov korrupsjon. Vi ser på saken som alvorlig og den er høyt prioritert, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker til VG.

56-åringen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett hvorav to av ukene er i fullstendig isolasjon.

Politilederen nekter straffskyld.

- Han sitter der i avhør som en erfaren politimann. Det er klart at han er dypt fortvilet over de anklagene han nå må kjempe mot. Han tar stor avstand fra det han er anklaget for i siktelsen, og har i avhør benektet at det han er anklaget for er riktig, sier forsvarer Jens-Ove Hagen til VG.

Fengslet i hemmelighet

Eirik Jensen har i en årrekke vært en betrodd medarbeider og hatt en sentral posisjon i Oslo politidistrikt. Han har som leder for gjengprosjektet deltatt i flere av de største etterforskningene i hovedstaden.

Den siste tiden har politioverbetjenten jobbet som rådgiver i politimesterens strategiske stab. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden tidlig 1980-tallet.

FENGSLET: Her kommer etterforskningsleder Helle Gulseth og forsvarer Jens-Ove Hagen ut fra fengslingsmøtet i sal 150 på Oslo tinghus. Foto: Helge Mikalsen


Fengslingsmøtet mot 56-åringen gikk i sal 150 på Oslo tinghus klokken 14.30. Det ble holdt for lukkede dører og fengslingskjennelsen er unntatt offentligheten.

Hverken forsvarer Hagen eller Helle Gulseth fra Spesialenheten for politisaker ønsket å kommentere saken da fengslingsmøtet var ferdig.

Hasj-sak

Spesialenheten ønsker ikke å si noe om grunnlaget for siktelsen mot politioverbetjenten.

- Vi vil nå gjennomføre etterforskning og belyse saken for å bekrefte eller avkrefte mistanken, sier Øyen.

Spesialenheten har iverksatt både taktisk og teknisk etterforskning.

- Vi er helt i initialfasen, og vi anser saken som en omfattende etterforskning med en rekke etterforskningsskritt. Vi må få oversikt, sier Øyen.

Etter det VG får opplyst, har saken mot Eirik Jensen en forbindelse til en større narkotikasak der blant annet en mann i 40-årene er siktet.

I avhør har mannen i 40-årene erkjent oppbevaring av en stor mengde hasj. Mannen i 40-årene har sittet varetektsfengslet i flere uker.

Det er også flere andre personer pågrepet i den samme saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder