INVITERTE ANDRE TIL SEX: Den tidligere norgesmesteren inviterte flere personer til å ha gruppesex med ham og hans kone i en leilighet i Oslo. Nå er han tiltalt for ekstremt grov vold og voldtekter av kona i nesten to år. Foto:Kristian Helgesen,

Tidligere norgesmester tiltalt for grov psykisk og fysisk vold mot kona: Tiltalt for å ha forlangt at kona skulle ha sex med andre menn

Tiltalt for minst hundre tilfeller av vold og trusler

Fortsatt gift og kona kommer jevnlig på besøk i fengselet

Gruppesex-filmer skal avspilles i retten

Den tidligere norgesmesteren er tiltalt for å ha utøvd grov
vold og voldtatt sin ektefelle i nesten to år etter at de ble et par. Likevel er de to i dag fortsatt gift og kona besøker ham jevnlig i fengselet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller opplyser at hun vil legge ned påstand om at den tidligere norgesmesteren skal dømmes til forvaring.

– Dette er en svært alvorlig sak som inneholder ekstremt grov fysisk og psykisk vold, sier statsadvokat Cecilie Schløsser Møller til VG.

Rettssaken starter førstkommende mandag i Oslo tingrett og det er satt av fire uker til saken. Ifølge den detaljerte tiltalen skal den tidligere norgesmesteren, som er utdannet fysioterapeut, ha begynt å mishandle kona kort tid etter at de ble kjent med hverandre i november 2010.

I løpet av de neste 20 månedene skal fysioterapeuten ha voldtatt ektefellen en rekke ganger. Mishandlingen pågikk helt inntil 23. august 2012.

ANKLAGER: Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller vil legge kreve at den tidligere NM-mesteren blir dømt til forvaring. Foto:Erlend Aas,NTB scanpix

– Da klarte fornærmede å oppsøke Legevakten og hun ble innlagt til intensivbehandling, sier statsadvokaten.

De ni foregående døgnene var kona blitt banket og slått vold av ektemannen. Legene slo fast at hun hadde blødninger i milten, indre blødninger i buken, kutt bak venstre øre, brudd i nesebeinet, skader på en eller flere tenner og blåmerker og hevelser over hele kroppen.

Legene slo alarm

Legene som behandlet henne slo alarm og kontaktet politiet. Dagen etter ble eks-norgesmesteren pågrepet. Mannen som er i 40-årene har vært varetektsfengslet i over to år.

Påtalemyndigheten mener også at fysioterapeuten ved minst hundre anledninger skal ha truet eller utøvd vold mot kona. Til tross for den grove mishandlingen er ekteparet fortsatt gift, forteller hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik til VG.

– Hun besøker ham jevnlig i fengselet, sier Storrvik.

Storrvik forteller at de alvorligste punktene i siktelsen er henlagt, og han er glad for at saken har fått et mer begrenset omfang enn opprinnelig.

FORSVARER: Advokat Øystein Storrvik forsvarer den tidligere NM-mesteren. Foto:Jørgen Braastad,VG

– Han erkjenner alvorlig vold mot kona, men nekter for å ha voldtatt henne. Dette samsvarer med hennes syn på saken, sier Storrvik.

Konas bistandsadvokat, Nadia Hall, ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

– Saken er meget belastende, vond og vanskelig, sier hun til VG.

– Bevisstløs på grunn av rus

Ifølge tiltalen skal eks-norgesmesteren ha voldtatt kona både etter forutgående vold eller trusler om vold, opplyser statsadvokaten.

– I enkelte tilfeller skal han også ha voldtatt henne ved at hun ikke har vært i stand til å motsette seg handlingene fordi hun var bevisstløs som følge av rus, sier Schløsser Møller.

Etter at saken ble anmeldt begynte politiet å avhøre kona. I avhørene begynte kvinnen å fortelle om sitt samliv med den tidligere norgesmesteren, om misbruk av narkotika, gruppesex, rollespill og trusler og vold fra ektemannen. Hun fortalte også etter hvert om flere kvinner som hadde deltatt i gruppesexen. Saken ble sakte, men sikkert rullet opp.

Filmet hverandre under sexseanser

De som deltok i sexorgiene har ved flere anledninger filmet hverandre, får VG opplyst. Men den meste aktive til å filme skal ha vært norgesmesteren selv. Etterforskerne har gjort store beslag med filmer som er innspilt under seansene hjemme hos ekteparet.

– Det vil bli avspilt en rekke filmer under rettssaken, sier statsadvokat Cecilie Schløsser Møller

Etter et par måneders etterforskning ble også en venn av ektemannen pågrepet. Han er siktet for å ha voldtatt en tidligere reality-deltager som også har deltatt i gruppesex sammen med eks-norgesmesteren og hans kone.

Den tiltalte fysioterapeuten arrangerte sexorgier hjemme i parets leilighet og tok med seg både kvinner og menn i gruppesex-seanser. Etterforskningen viser at nesten alle som deltok i denne seksuelle aktiviteten ruset seg på narkotiske stoffer, får VG opplyst.

– Kona måtte ha sex med andre menn

De involverte kvinnene inntok det narkotiske stoffet GHB fra bruskorker i forbindelse med sexorgiene og ved flere anledninger har kvinnene tatt overdose, eller de «korket over» som de selv har kalt det i politiavhør.

Ifølge den svært alvorlige tiltalen skal fysioterapeuten ha forlangt at kona hadde sex med andre menn. I tillegg skal han ha helt fra starten av forholdet ha forlangt at kona skulle ta narkotika i forbindelse med sex.

Den tidligere NM-mesteren møtte sin nåværende kone i november 2010. To måneder tidligere var han blitt dømt for grov vold av sin første kone.

Ifølge tiltalen skal han begynt å mishandle kvinnen nesten umiddelbart etter at de ble et par. I mai 2011 ble den tidligere norgesmesteren innkalt til soning av voldsdommen. Samtidig som han sonet denne dommen skal han ifølge tiltalen ha mishandlet sin andre ektefelle.

Presset den første kona til å ha gruppesex

Det går frem av dommen fra 2010 at også den første kona ble presset til å delta i gruppesex med andre personer. Oslo tingrett fant det bevist utenfor enhver rimelig tvil at tiltalte i løpet av deres forhold har presset fornærmede til å delta i det som ble beskrevet som «en grenseoverskridende seksuell aktivitet som involverte flere personer» og noe som hun ikke ønsket.

I tillegg utsatte eks-norgesmesteren også den første ektefellen for vold, krenkende og nedbrytende ordbruk og spyttet henne i ansiktet. Ved flere anledninger strødde han også havregryn ut over gulvet etter at kona hadde vasket det, slik at hun måtte vaske på nytt, heter det i dommen.

En gang flyttet ektefellen sofaen i parets tidligere hjem. Dette resulterte i at han ila henne en bot for å ha gjort dette. Hun måtte deretter gå til nærmeste minibank for å ta ut 1000 kroner som hun ga til tiltalte.

Den tidligere norgesmesteren ila også kona restriksjoner når det gjaldt å bruke bilen. Retten slo fast at dette var en del av hans maktutøvelse overfor offeret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder