Ny VG-måling: Senterpartiet går tilbake

Mens Arbeiderpartiet og SV går frem i dagens VG-måling, går
Senterpartiet tilbake med 1,1 prosentpoeng.

Geir Molnes
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg tror slike dagsmålinger kommer til å variere en del. Det at vi nå går litt tilbake i VG vil være påminnelse og inspirasjon til å stå på enda hardere fremover, sier stortingsrepresentant Marit Arnstad i Senterpartiet.

Følg utviklingen i VGs direktestudio.

Dagens ferske VG-måling viser relativt små utslag for de fleste partier. Alle utslag på målingen er innenfor feilmarginen på 2 prosent. Senterpartiet er partiet som går mest tilbake på målingen, sammenlignet med gårsdagens måling.

De går tilbake fra 7,4 prosent i går til 6,3 prosent i dagens måling. Partiet fortsetter dermed en negativ utvikling siden VG begynte med daglige meningsmålinger på lørdag, der partiet hadde en oppslutning på høye 7,9 prosent.

Fagsjef: – Negativ trend for Sp

Det er InFact som står bak VGs målinger. Selv om endringene er innenfor feilmarginen, mener inFacts fagsjef Knut Weberg at det kan slås fast at Senterpartiets nedgang er reell.

Ordførerkampen i Tromsø: Unggutten mot pensjonisten

– Senterpartiet er inne i en negativ trend. Det er her styrken ved målingen kommer frem. Det er ikke så lett å si om et parti ligger nøyaktig på 19, 20 eller 21 prosent. Men når vi gjør flere målinger med samme struktur, har vi veldig godt grunnlag for å si noe om utviklingen fra måling til måling, sier Weberg.

Derfor mener han også Aps oppgang på 0,8 prosentpoeng fra forrige måling er et reelt utslag, og ikke bare en statistisk skjevhet.

Vil snu utviklingen

Marit Arnstad tror Senterpartiet vil snu trenden ved å oppsøke folk og snakke om sakene de er opptatt av.

Les også: Rødt fosser frem i Tromsø

– Vi skal fortsette å stå på. Vi må ut og snakke om at vi ikke vil sammen kommuner med tvang, og at vi ikke vil ha den type sentralisering som regjeringen ønsker. Dette er ekstra viktig nå som det er kort tid igjen før valget, og dagens måling i VG er påminnelse om det.

PÅMINNELSE: Stortingsrepresentant Marit Arnstad i Senterpartiet mener dagens VG-måling er en påminnelse om at partiet må ut til folk for å snakke om de viktige sakene. Foto:Terje Bringedal,VG

Arnstad mener også det blir viktig å sørge for at dem som støtter Sps politikk ikke blir sittende i sofaen på valgdagen.

Har du lest? Disse kommunene sier nei til flere flyktninger

– Vi har et stort apparat i hele landet som skal jobbe for det. Det er de som driver denne valgkampen. Vi skal gjøre den innsatsen sammen med dem, sier Arnstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder