VINTERDEKK I STUA: Hjemme hos Idunn Brenno, eller @theworldaccordingto_idunn, (bildene til høyre) har de vinterdekk som dekorasjon i stua. Hos Siri Torvanger Hov, eller @irismontanus, er det kaos i gangen og store stabler med klær på vaskerommet. Foto: PRIVAT
VINTERDEKK I STUA: Hjemme hos Idunn Brenno, eller @theworldaccordingto_idunn, (bildene til høyre) har de vinterdekk som dekorasjon i stua. Hos Siri Torvanger Hov, eller @irismontanus, er det kaos i gangen og store stabler med klær på vaskerommet. Foto: PRIVAT

Slik lager de sprekker i hverandres fasade

Nå kommer #bakfasaden-bildene på Instagram

INNENRIKS

Venninnegjenger utfordrer hverandre til å vise at de ikke er like plettfrie #bakfasaden.

  • Ingjerd Sørlie Yri
Publisert:

Siri Torvanger Hov (26) fra Aurland har lagt ut et bilde på bildebloggtjenesten Instagram som viser kaos av sko i gangen, rotete spisebord og høye stabler med klær som burde vært ryddet bort.

Helt ulikt de plettfrie interiørbildene vi vanligvis ser på Instagram eller Facebook.

VG har tidligere fortalt at eksperter advarer oss mot å fremstå som mest mulig vellykket på sosiale medier, fordi det kan føre til at vi strever oss syke. Som en motvekt oppfordrer VG alle til å poste bilder med emneknaggen #bakfasaden på Instagram.

- Jeg får ofte dårlig samvittighet for at huset vårt ikke er så rent og ryddig som det burde, derfor er det befriende å kikke på alle bildene på #bakfasaden. Jeg tror det er et lite opprør mot alt det fine og feilfrie vi vanligvis ser, sier Torvanger Hov.

LES KOMMENTAREN: FASADEFINTEN

Den usminkede sannheten

Hun sendte oppfordringen videre til venninne Mari Sofie Sandvik (26) fra Aurland, som deretter utfordret Idunn Brenno (26) fra Bergen.

- Det er litt skummelt å være ærlig på Instagram, men jeg tror det allerede er en trend å vise mer av virkeligheten. Jeg har sett mange usminkede ansikter i det siste, sier Brenno.

- Håper trenden fortsetter

Nå har over 2600 bilder emneknaggen #bakfasaden. De viser både rotete hjem, mislykkede middager, dratte fjes og døde potteplanter.

- Det er naturlig at folk vil fremstå på en best mulig måte på sosiale medier. Derfor synes jeg det er veldig fint at venninner nå oppfordrer hverandre til å vise en mer ærlig side av seg selv, sier Øyvind Solstad, ansvarlig for sosiale medier i VG.

Han håper at merkingen av bildene med #bakfasaden blir et varig fenomen, slik #denfølelsen er blitt populær på Twitter.

- Jo ærligere, jo bedre

Thomas Moen har jobbet med sosiale medier i ti år, og sier at han heier på VGs initiativ.

- Jo ærligere, jo bedre. Det har lenge vært en trend at alle skal fremstå som perfekte. Nå håper jeg kjedereaksjonen fortsetter.

Selv prøver Moen å presentere seg på en mest mulig ekte måte på sosiale medier.

- Det er mange år siden jeg sluttet å skjule dobbelthaken på bildene.