DOBBELTGJENGER: Lammet Batlam ble født for tre dager siden på Vitengarden på Nærbø. Foto: ODD KJETIL LILAND, Jærmuseet

Bæ-bæ-bæ-bæ-bæ-bæ-bæ-batlam!

Batman har fått ny navnebror. Det tre dager gamle lammet Batlam fra Nærbø har kopiert stilen til superhelten, og ligner dermed Batman på en prikk.

  • Anja Elen Eikenes
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Da sauen Guri fødte andre påskedag, ble eierne nærmest lam av overraskelse. Det viste det seg at Guri hadde båret på et lam med to helt like svarte flekker rundt øyene, helt likt Batman. Det var Aftenbladet.no som omtalte saken først.

Da eierne la ut bildet av den nyfødte på Facebook-gruppen «Venner av norsk landbruk», fikk de inn flere forslag til navn. Men det var ingen tvil på hvilket navn de skulle velge, det bare måtte bli Batlam.

Batlam og Robin

Lille Batlam ble født på Vitengarden på Nærbø for tre dager siden, sammen med sin bror Robin. Foreløpig er navnebroren til superhelten fortsatt så snill som kun et lam kan være. De to første dagene av Batlams liv dreide seg hovedsakelig om å drikke melk og holde seg nært moren sin.

- I starten prøver vi alltid å skjule lammene litt, slik at de skal lære seg å drikke melk, sier Elin Ravndal Bell, markedssjef på Jærmuseet.

PRIKK LIK: Lammet Batlam er meget lik navnebroren med sine sorte svarte flekker rundt øyene. Foto: ODD KJETIL LILAND, Jærmuseet


Men etter to dager sammen med familien, har Batlam fått lov å gå friere på gården.

- Han er ute og løper, og ser ut til å ha skaffet seg mange nye venner.

- Veldig frempå

Lammet er nemlig ikke alene på gården. I tillegg til mange besøkende, har de 11 sauer der. Lam til tross, Batlam har en personlighet som er helt annet enn rolig og sky.

- Han er veldig frampå, han er klar over at han er en liten superhelt. Han stiller stolt opp for fototaking.

Batlam og Robin er noe som unikt som gammal norsk spælsau.
Vitengarden er et vitensenter og museum, og har en gard som viser drift fra 1950-tallet med husdyr som var vanlige på Jæren på den tiden. Det er Vitengarden som drifter gården, men sauene er eid av Hege Vigre og Eirik Kristian Hobberstad.

Tiden får vise om Batlam noen gang vil fakke skurker og ulver i fåreklær.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder