LETEAKSJON: Forsvarets MOB- (mann over bord-) båter søkte etter matrosen fra «Siem Pilot» i havneområdet i Catania på Sicilia tirsdag ettermiddag.

LETEAKSJON: Forsvarets MOB- (mann over bord-) båter søkte etter matrosen fra «Siem Pilot» i havneområdet i Catania på Sicilia tirsdag ettermiddag. Foto: Kripos ,

«Siem Pilot»-matros (23) har kommet til rette

Den 23-årige matrosen som var savnet fra Siem Pilot, er funnet i god behold.

  • Irene Rønold
  • Sofie Braseth
  • Rune Thomas Ege
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nordmannen ble meldt savnet på Sicilia mandag. Onsdag kom han til rette i Catania.

– Vi er svært lettet over at vår kollega er funnet i god behold og vil rette en stor takk til alle som har bidratt i letearbeidet, skriver rederiet i en pressemelding.

23-åringen er nå gjenforent familien, som kom til Sicilia tirsdag.

– Det jeg kan si, er at han får helsetilsyn på båten nå. Rederiet har sendt ned nye matroser, slik at han i løpet av de neste dagene vil kunne reise hjem til Norge med familien. De reiste ned hit i går kveld, sier pressevakt Axel Due i Kripos til VG.

Ifølge Due kom matrosen til rette i 21-tiden onsdag kveld. Han ønsker ikke å si noe mer om tilstanden hans, eller under hvilke omstendigheter matrosen kom til rette.

Bakgrunn: Norsk «Siem Pilot»-matros (23) savnet på Sicilia

Roser italiensk politi

Supplyskipet «Siem Pilot» har siden i sommer vært det største og mest profilerte norske bidraget til den multinasjonale Triton-operasjonen i Middelhavet. Oppdrag: Grensekontroll og ikke minst søk og redning av båtflyktninger i havsnød.

– Italiensk politi har gjort en veldig god jobb med å lete etter ham. Mannskapet på skipet har lett etter ham i puljer gjennom de siste dagene. Vi har hele tiden hatt håp om å finne ham i live og i god behold. Vi er veldig glade for at han har kommet til rette nå, sier pressesjef Ida Dahl Nilssen i Kripos til VG.

Pressesjefen forteller at mannen onsdag kveld blir ivaretatt på best mulig måte på skipet.

– Det viktigste for oss nå er at vi har funnet ham. Familien har bedt om å få ro, og jeg tenker at vi må gi dem det.

Preget alle om bord

SØKER: Et italiensk kystvakthelikopter søker etter den savnede nordmannen i havet rett utenfor Catania tirsdag. Foto: Kripos ,

Tirsdag søkte nordmannens kollegaer, sammen med italiensk politi, både på land og på vann. Skipet matrosen jobbet på Eies av Siem Meling Offshore DA, driftes av O. H. Meling, men er nå innleid av norske myndigheter.

I sentrum av havnebyen delte de ut plakater med bilder og informasjon om sin da savnede kollega.

Les også: Her søker mannskapet etter savnet kollega

– Det er klart at det som har skjedd preger alle om bord veldig. I et oppdrag som det vi har vært med på de siste månedene, lever vi tett på hverandre og blir veldig godt kjent. Derfor sitter vi alle sammen med spørsmål vi veldig gjerne skulle hatt svar på, sa styrkesjef Einar Olstad på «Siem Pilot» til VG tidligere onsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder