ÅSTEDET: Politiet i Bergen foretar undersøkelser på et asylmottak etter at en mann ble knivdrept tirsdag 22. mai 2012. Foto: Remi Presttun

15 års fengsel for knivdrap på asylmottak

En 29 år gammel afghansk mann er i Gulating lagmannsrett dømt til 15 års fengsel for drapet på en somalier på asylmottaket på Ny Paradis i Bergen i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Dommen er i samsvar med dommen i Bergen tingrett. Mindretallet, to av meddommerne, ville ha to år lavere straff fordi de ikke så bort fra at tiltalte selv ble utsatt for et angrep før drapshandlingen, melder Bergensavisen.

29-åringen må også betale 800.000 kroner i erstatning til de etterlatte.

Musse Mohamoud Ahmed (45) fra Somalia døde 22. mai i fjor etter å ha blitt knivstukket 24 ganger. Afghaneren hevder han stakk i nødverge fordi han selv ble angrepet, men ble ikke trodd av retten.

- Vi forstår at han er i en vanskelig livssituasjon. Han har fått avslag på asylsøknaden og er konvertitt, men jeg kan ikke se at det er formildende omstendigheter her, sa statsadvokat Benedicte Hordnes i sin prosedyre.

Lagmannsretten slår fast at drapet er resultat av en vedvarende og meget smertefull voldsbruk, så vel i intensitet som omfang, blant annet med i alle fall åtte dype og livsfarlige knivstikk, hvor samtlige er potensielt dødelige.

Årsaksbildet viser, etter flertallets syn, at avdøde ikke har vært i stand til å yte noen særlig motstand, og slik sett vært et ganske forsvarsløst objekt for tiltaltes knivbruk, heter det i dommen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder