Så cross-sykkel ved åstedet

Mopeden eller motorsykkelen som vitner observerte parkert like ved stedet der 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept, skal ha vært en såkalt cross-sykkel, opplyste politiet søndag.

  • NTB

Artikkelen er over 20 år gammel

Politiet vil ikke gå ut med hvilken farge sykkelen hadde, fordi opplysningene fra vitner spriker på dette punktet

- Vitner har også fortalt at det lå en hjelm oppå sykkelen, og at en bag var plassert ved siden av, sier Nissen-Sollie. Hun understreker at det ikke nødvendigvis var snakk om en moped, sykkelen kan også ha vært en lett motorsykkel. Politiet er også interessert i opplysninger om en moped eller motorsykkel som vitner har sett kjøre fram og tilbake på riksveien i nærheten av åstedet.

Gransker åstedet

To spesialister fra Kripos` laboratorieavdeling fortsatte arbeidet på åstedet i Hedrum i Larvik kommune til sent på natten lørdag, og startet opp igjen søndag formiddag. Lørdag deltok også en fingeravtrykksekspert i arbeidet med å sikre spor.

- Et utendørs åsted som dette er ikke noe enkelt sted å finne fingeravtrykk, sier Knut Holthe ved Kripos' laboratorieavdelingen til NTB. - Hvor lang tid vi vil bruke før vi er ferdige på åstedet, er vanskelig å si.

Dør-til-dør-aksjon

Politiet fortsatte søndag dør-til-dør-aksjonen i Hedrum. Samtidig ble naboer og interessante vitner avhørt. Tove Nissen-Sollie understreker at politiet i tillegg til tips om mopeder, også ønsker andre tips som kan bidra til å oppklare drapet. Noe gjennombrudd i saken står politiet foreløpig ikke overfor. Politiet arbeider nå med å sortere og systematisere all den informasjonen som er kommet inn. Ifølge Nissen-Sollie har politiet fått en flom av tips.

- Her er det mange ting å ta hensyn til, oppførsel som ved første øyekast kan virke spesiell, kan vise seg å være ganske naturlig. En del tilfeller av hurtig kjøring med bil viste seg for eksempel å ha sammenheng med et forestående rallyløp i nærheten. Alle tipsene må sjekkes, sier politinspektør Tove Nissen-Sollie.

Politiet kunne søndag formiddag ikke gi ytterligere informasjon om resultatene av obduksjonen av den drepte 12 år gamle jenta.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder