FUNNSTED: På denne bålplassen fant politiet en murhammer som de mener ble brukt da Atle Fjerstad (61) ble drept. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Politiet i Snåsa: - Drept med murhammer

Politiet i Nord-Trøndelag mener Atle Fjerstad (61) ble drept med en murhammer.

Tor-Hartvig Bondø
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Fjerstad ble funnent død i sin bolig i Snåsa onsdag 7. november.

To dager etter at han ble funnent død, ble hans kone pågrepet og siktet for drapet. Hun tok sitt eget liv, første natten hun satt på glattcelle på politihuset i Steinkjer.

Da Fjerstad ble funnet død, ble det i første omgang ble det antatt at dødsårsaken var hjertesvikt, men politiet i Nord-Trøndelag ønsket likevel at Fjerstad skulle obduseres.

- For politiet fremsto i utgangspunktet ikke dødsfallet til Fjerstad som et mulig drap. Men vi ønsket likevel å kvalitetssikre dette. Politiet har fått kritikk for å ha for høy terskel for å obdusere personer som dør plutselig. Derfor foretas det oftere rutinemessige obduksjoner når i utgangspunktet friske mennesker dør alene, forklarte lensmann i Snåsa, Arnstein Wagnild til VG.

ÅSTED: Politiet mener Atle Fjerstad (61) ble drept i sitt hjem i Snåsa. Foto: Øyvind Nordahl Næss.


Patologene hadde funnet flere skader på Fjerstad, blant annet etter slag i bakhodet på den omkomne. De utelukket at han døde som følge av hjertesvikt.

Politiet oppgir nå at det de antar er drapsvåpenet - en murhammer - ble funnet i et bål utenfor boligen. Denne er forenlig med skadene som fornærmede ble påført.

Etter drapet har siktede forsøkt å skjule den straffbare handlinga. Etterforskningen underbygger at det ikke er andre involverte enn siktede, skriver politiet, som fortsatt arbeider med å avklare mulig motiv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder