HELDIG: Helge Schjøtt økte formuen med snaue fem millioner kroner etter at tallene 3, 7, 11, 19, 23, 31 og 33 ble trukket ut lørdag kveld. Bildet er tatt på en ferietur til Praha. Foto: Privat ,

Mangemillionær vant 4,9 millioner i Lotto: – Jeg er vant til høye tall

Helge Schjøtt (87) er ikke som andre Lotto-millionærer. Han
er nemlig allerede god for flere titalls millioner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bergenseren fikk syv rette under lørdagens trekning, og innrømmer overfor VG at han ikke tok fullstendig av da Norsk Tipping ringte ham.

– Det er jo en fantastisk ting å få en slik telefon, men jeg reagerte nok litt annerledes enn det som er vanlig, vil jeg tro. Jeg skrek ikke akkurat opp. Damen som ringte var enig i at det var en noe moderat reaksjon. Jeg forklarte henne at slike tall ikke er så uvanlig for meg. Jeg er vant til høye tall, sier Schjøtt.

Det var Bergensavisen som først skrev om den heldige Lotto-vinneren, som lørdag var én av tre spillere som kunne juble for en førstepremie på 4.907.910 kroner.

For ett år siden: Hør oppringningen til mann som vant 59 mill.

– Tipper med klokskap

I skattelistene for 2014 var Schjøtt oppført med en formue på 46,6 millioner kroner. Det er allerede mange år siden han kunne titulere seg selv som millioner. Ifølge ham selv har han tjent pengene på aksjetrading. Noe han fremdeles, som 87-åring, driver med.

– Der må man vite hva man gjør. Slik er det med Lotto også. Man må tippe med klokskap.

– Ja, hvordan tipper man egentlig Lotto med klokskap?

– Hehe, det kan jeg ikke røpe hva er, for da vil jo alle gjøre det, sier bergenseren, som likevel avslører at det var snakk om en ferdigutfylt kupong.

I 2014: Kvinne i 50-årene vant 127 millioner kroner i Viking-Lotto

Han har fått noen reaksjoner etter at han sa det samme til BA sent lørdag kveld. 87-åringen har også fått henvendelser fra folk som ønsker at han skal dele litt av premiepengene. Blant annet en kvinne som ba om 70.000 kroner, for at en venn i USA skulle ha råd til å komme på besøk til henne i Norge.

– Jeg tror ikke jeg gidder å svare på det, sier Schjøtt.

– Gud er stygg

Han gidder heller ikke lese meldingene han via barnebarna har hørt komme på Facebook etter gevinsten var et faktum. Enkelte mener det var noe urettferdig at en allerede såpass holden mann skulle stikke av med nesten fem lottomillioner.

– Det var visst en som skrev at dette var beviset på at Gud er stygg. Hehe, litt misunnelse er det selvsagt, men sånn er det. Det er fritt for alle å spille Lotto.

Schjøtt forteller at han kun spiller Lotto hver gang partneren gjør det samme, altså et par ganger i måneden. Noen av pengene han vant denne helgen kommer bergensmillionæren til å bruke på et cruise med familien, den teller 17 personer, inkludert 10 barnebarn.

– Den turen kommer til å gå til Middelhavet. Elles er det ikke noe problem å bli kvitt pengene. Det er vel overveiet alt jeg gjør med den slags beløp, sier Helge Schjøtt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder