FORSVARER: Advokat Øystein Storrvik og den tidligere norgesmesteren mottok dommen i Oslo tingrett i dag. Foto:Frode Hansen,VG

Tidligere norgesmester dømt til 10 års forvaring

En tidligere norgesmester (42) er dømt til 10 års forvaring for gjentatte tilfeller av voldtekt, mishandling og trusler mot sin tidligere partner.

 • Thor Harald Henriksen
 • Rolf J. Widerøe

Artikkelen er over fem år gammel

Domsavsigelsen fant sted i Oslo tingrett onsdag. Retten mener det foreligger nærliggende fare for at domfelte vil begå liknende forbrytelser igjen.

Minstetiden ble satt til sju års fengsel. I tillegg er han idømt 250.000 kroner i oppreisning. Aktor, statsadvokat Cecilie Schløsser Møller, la ned påstand om 12 års forvaring, med en minstetid på åtte år.

Domfelte tok betenkningstid.

– Vi skal vurdere dommen nøye. Men vi merker oss at straffeutmålingen er to år lavere enn aktors påstand, sier Storrvik til VG.

Massiv mishandling

Den tidligere norgesmesteren er domfelt for gjentatte tilfeller av grov vold, trusler og voldtekt av sin ektefelle.

Ifølge dommen har volden vært særdeles grov og nedbrytende både fysisk og psykisk på kvinnen, som fortsatt bor på hemmelig adresse. Hun ble blant annet påført skader i bukhulen, som uten rask behandling kunne vært livstruende. Kvinnen er også påført varige kjeveskader. Hun har også fått redusert hørsel på høyre øre, og må i dag bruke høreapparat med støy for å dempe øresus.

Mannen skal ved minst hundre anledninger i 2011 og 2012 ha truet eller utøvd vold mot kona. Hun følte seg også presset til gruppesex.

DØMT FOR VOLDTEKTER: I en leilighet i denne bygården i Oslo voldtok NM-mesteren sin ektefelle en rekke ganger. Foto:Kristian Helgesen,

Ifølge dommen var sex svært sentralt i forholdet, og tredjepersoner ble brakt inn i seksuelle handlinger. Seksuell aktivitet ble kombinert med rusmidler, både kokain, amfetamin og GHB.

– Det startet gjerne fredag, og fortsatte gjennom helgen. I rus at ble fornærmede mishandlet, både fysisk og psykisk, heter det i dommen.

– Fanget i tiltaltes makt

Eks-norgesmesteren, som er utdannet fysioterapeut, nekter straffskyld for voldtekter, men erkjenner å ha utført grov vold mot sin ektefelle og familievold.

– Den massive volden tiltalte påførte fornærmede var klart egnet til å skape frykt hos fornærmede. Hun var fanget i tiltaltes makt, og hadde ingen andre valg enn mellom sex og vold, heter det i dommen.

AKTOR: Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller. Foto:Frode Hansen,VG

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller er tilfreds med dommen, selv om straffeutmålingen er to år lavere enn hennes påstand.

– Jeg synes dommen er grundig og riktig. Vi er selvsagt fornøyd med at retten har funnet tiltale skyldig etter tiltalen, også punktet om voldtekt, sier statsadvokat Møller til VG.

BAKGRUNN:Slik var norgesmesterens dobbeltliv

Har begjært skilsmisse

Da rettssaken startet i oktober i fjor, støttet tiltalte og fornærmede hverandre. De var fortsatt gift, vekslet blikk og ga hverandre en klem under den første pausen.

Men etter at den fire uker lange rettssaken ble lukket for pressen, endret dette seg. I ettertid har kvinnen begjært skilsmisse.

Ifølge dommen forklarte fornærmede seg friere etter at tiltalte ikke viste tegn til anger.

Da det tidligere paret møttes til domsavsigelsen onsdag ettermiddag, så ikke tiltalte på fornærmede.

Tidligere dømt for konevold

Den tidligere NM-mesteren møtte fornærmede i november 2010. To måneder tidligere var han blitt dømt for grov vold av sin første kone. Det går frem av dommen fra 2010 at også den første kona ble presset til å delta i gruppesex med andre personer.

BAKGRUNN:Sensitiv info i voldtektssak lekket på NRKs Twitter-konto

De rettspsykiatriske sakkyndige har konkludert med at den tiltalte 42-åringen har en dyssosial personlighetsforstyrrelse og har psykiske lidelser og en adferd som skyldes misbruk av forskjellige narkotiske stoffer.

Ifølge dommen har 42-åringen hatt rusproblem i flere år, og blant annet brukt kokain, amfetamin, GHB og anabole steroider.

Les også

 1. Norgesmester siktet for voldtekt under sexorgier

  Norgesmesteren inviterte til sexorgier sammen med kona. Under seansene skal han ha voldtatt både kona og en politikvinne.
 2. Skal ha blitt sjalu etter sex-orgie med finansmann

  Norgesmesteren inviterte gründeren med hjem for gruppesex. Da skal det ha oppstått et sjalusidrama som endte med at han…
 3. Slik var norgesmesterens dobbeltliv

  Utad drev den tidligere norgesmesteren eget firma og behandlet syke folk.

Flere artikler

 1. Mann dømt for å ha voldtatt realitykjendis

 2. Begikk overgrep på lokaltog: Dømt til samfunnsstraff

 3. Vil ha 21 års forvaring for Kopseng

 4. Tiltalt for voldtekt av politikvinne og reality-deltaker

 5. Hun ble lokket i TV-danserens voldtektsfelle: – Nå er han endelig stoppet

Fra andre aviser

 1. Kommentar: Overgrepsdømt kampsportutøver med sadistiske trekk

  Aftenposten
 2. Eks-norgesmester i kampsport dømt til ti års forvaring

  Aftenposten
 3. Tidligere kampsportmester dømt til forvaring for konemishandling

  Fædrelandsvennen
 4. Krever 16 års forvaring for TV-danser

  Fædrelandsvennen
 5. Tre pedofile menn er dømt til forvaring

  Aftenposten
 6. Tidligere kampsportmester anker ikke forvaringsdom

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no