NYE AVHØR: Den siktede babymoren er innkalt til nye avhør på Lillestrøm politistasjon mandag kveld. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Foreldrene siktet etter baby-dødsfall

Politiet på Romerike mistenker at den lille jentebabyen på to måneder døde som følge av en straffbar handling.

Dødsfallet skjedde lørdag kveld. Ifølge politiet var det jentas foreldre som varslet 113. Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) varslet igjen politiet. Kort tid etter at helsepersonell kom til stedet, ble jenta erklært død.

– Det var et uventet dødsfall, og på et så lite barn er det viktig å gjøre alle undersøkelser, sier politiadvokat Line Thorsberg til VG.

Etter det VG får opplyst har politiet siktet begge foreldrene i forbindelse med dødsfallet.

Den 25 år gamle barnefaren ble pågrepet etter hendelsen, men politiet valgte å løslate ham etter avhør. Da den foreløpige obduksjonsrapporten ble klar i dag, ble han pågrepet igjen.

– Han er har forklart seg i avhør og nekter straffskyld. Han mener det må dreie seg om et naturlig dødsfall, sier barnefarens forsvarer, Dag Svensson, til VG.

Babyens mor (20) ble innlagt på sykehus etter dødsfallet og har fått psykiatrisk behandling. I kveld skal hun til et nytt avhør på politihuset i Lillestrøm. Kvinnens forsvarer Gunhild Lærum sier til VG at moren stiller seg uforstående til at hun er siktet i saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder