Mann (46) etterlyst for menneskesmugling - pågrepet i Akershus

(VG Nett) En mann (46) som er mistenkt for menneskesmugling og etterlyst internasjonalt av litauiske myndigheter har blitt pågrepet på Romerike i Akershus.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den 46 år gamle mannen ble tatt av politiet torsdag og fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett fredag.

Ifølge kjennelsen, er 46-åringen etterlyst internasjonalt i Schengen Information system (SIS) av Vilnius District Court i Litauen.

Risikerer ti års fengsel

I en pågripelsesbeslutning fra 9. august i fjor fremkommer det at mannen knyttes til organisert menneskesmugling og risikerer inntil ti års fengsel dersom han blir dømt i litauisk domstol.

«Retten kan ikke se at det foreligger særlige grunner for å overprøve denne vurderingen. Retten viser til at pågripelsesbeslutningen gir en relativt detaljert faktumbeskrivelse og at siktedes forklaring foreløpig er lite etterrettelig.», skriver tingretten i fengslingskjennelsen.

Den etterlyste mannen ble varetektsfengslet i fire uker og vil trolig bli utlevert til Litauen. Han har ingen tilknytning til Norge.

Jourhavende jurist ved Romerike politidistrikt hadde ikke anledning til å kommentere saken overfor VG Nett lørdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder