– HADDE IKKE KREFT: Etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger og Verdal lennsmannskontor opplyser at politiet ikke tror på kvinnens krefthistorie og at de mener hun  forfalsket legejournalen sin for å få ut medikamenter, og for å få sykemelding.

– HADDE IKKE KREFT: Etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger og Verdal lennsmannskontor opplyser at politiet ikke tror på kvinnens krefthistorie og at de mener hun forfalsket legejournalen sin for å få ut medikamenter, og for å få sykemelding. Foto: ØYVIND NORDAHL NÆSS ,

Sykepleier pågrepet for kreftbløff:
– Det er bare tragisk

Nekter straffskyld

Mistet omsorgen for datteren

Politiet mener den kvinnelige sykepleieren i 30-årene bløffet på seg hjernesvulst for å få ut medisiner og sykemelding. Nå er hun siktet for dokumentforfalskning og har mistet omsorgen for datteren sin.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er bare tragisk det som har skjedd, sier barnets far i 40-årene til VG.

Han ønsker ikke å stå frem med navn og bilde av hensyn til datteren. Barnefaren har ikke vært sammen med sykepleieren på en god stund, men de to har hatt delt omsorg et felles barn.

Torsdag denne uken ble sykepleieren fra Nord-Trøndelag pågrepet av politiet og siktet for dokumentforfalskning. Politiet hadde da etterforsket kvinnen i 30-årene i over to uker.

– Vi mottok en anmeldelse mot siktede 23. november fra fylkeslegen. De hadde foretatt en del undersøkelser i forkant og innhentet dokumentasjon i saken, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger og Verdal lensmannskontor til VG.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Les også: Frykter at dansk sykepleier (30) har drept minst fire pasienter

Avhørt og løslatt

Politiet har gjennomført et innledende avhør av sykepleieren i 30-årene og ransaket boligen hennes.

SJEF: Etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger og Verdal lensmannskontor. Foto: ØYVIND NORDAHL NÆSS ,

– Vi har tatt beslag i saken, men jeg ønsker ikke å kommentere detaljer før vi har gjennomgått materialet. Vi har gått gjennom saksdokumenter og lagt en plan for den videre etterforskningen, sier Klevmo, som opplyser at sykepleieren ble løslatt etter det første avhøret.

– Vi mener det ikke foreligger fare for bevisforspillelse i saken.

– Jeg har omsorgen for barnet

Den kvinnelige sykepleieren i 30-årene nekter straffskyld – men hun mistet umiddelbart omsorgen for datteren og barnevernet ble koblet inn i saken.

– Jeg har omsorgen for barnet vårt nå, og jeg er glad for et godt samarbeid med barnevernet, sier barnefaren, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere på det nåværende tidspunkt.

Ifølge Trønder-Avisa, skal sykepleieren ha startet kreftbløffen i fjor sommer – noe som i så fall betyr at familie og venner i over ett år har trodd at kvinnen var alvorlig syk.

Les også: Beruset kirurg opererte pasient

Lokalavis: Siktede skylder på falsk lege

Sykepleieren i 30-årene har vært aktiv i sosiale medier og skrevet lange meldinger om sykdommens utvikling og de fysiske konsekvensene den har ført med seg, skriver lokalavisen.

I høst skal sykepleieren ha lagt ut en lang melding hvor hun innrømmet at alt var en bløff – men at hun selv trodde hun var syk siden en mann, som utga seg for å være lege, hadde manipulert henne.

– Det er naturlig at vi tar kontakt med denne personen. Han er ikke avhørt ennå, sier etterforskningslederen.

– Har siktede blitt tilskrevet medisiner på grunn av sin påstand om kreft?

– Vi skal kontakte hennes fastlege for å kartlegge hva hun eventuelt har fått ut. Vi vet at hun har fått noe, men ikke hva eller hvilken mengde, svarer Klevmo.

– Har siktede fått sykemelding som en følge av den påståtte kreftdiagnosen?

– Det er en del av etterforskningen. Hun kan ha vært syk på andre måter som gjør at hun har vært sykmeldt. Vi skal kontakte behandlende lege og NAV, svarer etterforskningslederen.

– Har hun tjent penger på saken?

– Det er ukjent for oss så langt, svarer Klevmo.

VG har forsøkt å kontakte den siktede sykepleieren, men uten hell.

Trønder-Avisa var i kontakt med kvinnen i 30-årene fredag kveld. Hun ønsket da ikke å kommentere saken, men viste til at hun ville gi nye opplysninger i saken til uka sammen med sin advokat.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder