...og hylles av politiske motstandere

KLEM: Statsminister Erna Solberg roser Fabian Stang og kona etter at de er blitt fosterforeldre. Her gir de hverandre en klem valgnatten i høst. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

Fabian og kona får ros av Erna

Fabian Stang (60) og kona Catharina Munthe (38) høster støtte og ros for at de blir fosterforeldre.

Artikkelen er over fire år gammel

Selv statsministeren satte så stor pris på nyheten om at Oslos tidligere ordfører og kona blir fosterforeldre til ei jente på syv år, at hun fant det riktig å gratulere.

– Det er flott at Fabian Stang og Catharina Munthe blir fosterforeldre. Mange barn har behov for et fosterhjem, sier Erna Solberg.

Det kan teamleder for rekruttering ved Fosterhjemstjenesten i Oslo, Jannecke Holten, bekrefte.

Fabian Stang utnevnte i intervjuet Inga Marte Thorkildsen som den han skal knive med politisk i tiden fremover: SV-kvinnen er blitt byråd for eldre, helse- og sosialtjenester i Oslo, og Stang er blitt leder av helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune.

GLEDER SEG: Fabian Stang og Catharina Munthe gleder seg til å bli fosterforeldre til en syv år gammel jente. Foto: Frode Hansen , VG

Ekteparet får ros fra sin politiske opponent i SV. Midt oppi pepperkakebaking med familien gir Thorkildsen raskt følgende hyggelige melding:

– Jeg ønsker Fabian lykke til. Flott at han og kona stiller opp og dermed er et forbilde for andre. Det er et sterkt behov for gode fosterfamilier, sier SV-byråden.

Viser vei

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skryter uhemmet av sin fremste politiske rival i valgkampen.

– Fabian og Catharina fortjener all honnør og respekt for de vurderingene de har gjort og det valget de har tatt. Behovet for at folk blir fosterforeldre er stort og at de går foran og viser vei på denne måten, skal de ha ros for. Jeg håper det vil motivere andre til å gjøre det samme, sier Raymond Johansen.

Han ser at Stang benytter anledningen til å komme med noen politiske stikk, men avgrenser det til følgende kommentar:

– At vi skal ha orden i økonomien, er en sentral del av det nye byrådets politiske plattform. Selv om vi skal føre en annen politikk, skal ikke Stang bekymre seg over at vi ikke vil ha kontroll på økonomien, sier Johansen.

Også i etaten som jobber med å skaffe fosterforeldre i Oslo, er det stor glede idag.

– De fortjener virkelig honnør for at de står frem på denne måten og er forbilder. Vi trenger veldig mange fosterforeldre fremover, spesielt for litt større barn, så det er veldig bra at vi får fokus på det, sier Jannecke Holtan i Fosterhjemstjenesten i Oslo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder