TALTE TERRORISTENE MIDT I MOT: 19 år gamle Faten Mehdi Al-Hussaini gikk til angrep på ekstremistene i Profetens Ummah og terroristene i IS foran Stortinget i august 2014. Foto:Trond Solberg,VG

Faten: – Hagens islam-uttalelser styrker hans fiender

Debatten raser etter Carl I. Hagens (Frp) islamkritiske innlegg på Facebook. – Hans uttalelser er opprørende, mener Faten
Mahdi Al-Husseini.

Artikkelen er over fem år gammel

– Det er veldig trist at Hagen kommer med dette etter sommerens demonstrasjoner og når vi faktisk har tatt opp diskusjonen, sier Al-Husseini til NTB.

Den muslimske ungjenta ble landskjent i fjor da hun talte islamistiske ekstremister midt imot.

– Carl I. Hagen er redd for ekstrem islamisme. Men det er det han vil få dersom han fortsetter å holde på som han gjør. Han bidrar til å polarisere debatten, noe som styrker hans fiender mer enn det norske samfunnet og de som er enige med ham, sier hun.

Kronikk skrevet av Audun Lysbakken:Hold hodet kaldt, Carl!

– Konspirasjonsteori

I det omstridte innlegget på Facebook gir Hagen støtte tilPegida-leder og islam-kritiker Max Hermansen.

– Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner når det gjelder snikislamifiseringen og den voksende ettergivenhet for press fra ulike islamske pressgrupper i skole, høyskoler, universiteter og arbeidsliv? skriver Hagen.

MENER NORGE SNIKISLAMISERES: Mandag kveld la gruppelederen i Oslo Frp ut en melding på Facebook der han mener Norge må våkne opp, og støtter Pegida-ledelsens frontfigur Max Hermansen. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Uttalelsene har fått en rekke norske muslimer og politikere til å reagere. Lege og samfunnsdebattant Mohammed Usman Rana mener Hagen driver med konspirasjonsteorier om at muslimer i det skjulte forsøker å endre Norge.

– Hagen må begynne med å dokumentere hvor det skjer islamisering eller snikislamisering av Norge, sier Rana til NTB.

– Ingen sekulære institusjoner i Norge har endret sin form til tross for en muslimsk befolkning på om lag 150.000, og muslimer har ingen unike særrettigheter andre minoriteter ikke har, påpeker han.

Rett til å hate

– Det er også en klassisk konspiratorisk myte at det ikke er tillatt å kritisere eller debattere islam. Islam er blant de mest diskuterte temaene i Norge, slår han fast.

Rana mener samtidig Max Hermansen er i sin fulle rett til å kritisere og hate islam.

– Men da må han samtidig finne seg i knallhard kritikk for sitt islam-hat, sier han.

Til VG forteller bystyremedlem Nasir Ahmed (Ap) i Oslo at Hagens uttalelser både er historieløse og virkelighetsfjerne.

– Jeg klarer ikke å forstå hva han oppnår med dette. Mange norske muslimer er godt integrert i samfunnet, men likevel blir man stigmatisert, sier han.

Partifeller støtter

I eget parti får imidlertid Hagen støtte fra flere.

– Bakgrunnen for kommentaren til Hagen er at alt er et ensrettet løp i Norge. Det viser hvor vanskelig det er å ha et mangfold i debatten, sier Christian Tybring Gjedde til VG.

Politikere i den andre enden av skalaen reagerer derimot kraftig. Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Hagen leverer «så solid under minstemål at det bare er trist».

FACEBOOK-MELDINGEN: Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Carl I. Hagen la ut denne meldingen på sin Facebook-side mandag kveld. Foto: ,

– Drar muslimkortet

– Det siste vi trenger nå, er politikere som prøver å bruke en tragisk hendelse i København for å piske opp mer mistro. Kynisk sett så vet han at det tjener Frp. Når det går litt dårlig på meningsmålingene, drar han muslimkortet, sier Moxnes.

Til Politisk kvarter på NRK P2 onsdag sier Hagen at hans intensjon var å slå et slag for ytringsfriheten.

– Vi må stå opp for Max Hermansens rett til å ytre seg. I stedet er han blitt mobbet vekk fra sin stilling, sier han.

SV-leder Audun Lysbakken mener derimot Hagen blander kortene på en foruroligende måte.

– Han bruker angrepene i København, som handlet om ekstrem islamisme, til å starte en debatt om innvandring og muslimer generelt. I tillegg trekker han opp igjen begrepet «snikislamifisering», som er hentet fra et høyreekstremt univers, sier han til NRK.

Flere artikler

  1. Frp-toppen med knallhardt innvandringsoppgjør: Carl I. Hagen: - Norge «snikislamifiseres»

  2. Reagerer på Carl I. Hagens innvandreroppgjør: Pedersen ut mot Hagen-utspill

  3. Hagen kjemper for å få Pegida-Hermansen tilbake som lærer

  4. Roste moské-brenning på Pegida Norges Facebook-side

  5. Hvem er islamistene?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder