REDD: Bergenskvinnen gikk kveldstur på Aker Brygge da hun havnet midt i skuddramaet. - Hadde jeg kommet noen sekunder senere, hadde jeg havnet midt i skuddlinjen sier hun. Foto: RUNE THOMAS EGE

Flere hundre i skytedrama på Aker Brygge

- De falt ned rett foran meg

(VG Nett) Foran øynene på flere hundre forskrekkede mennesker ble to menn skutt på Aker Brygge. - Et under at ikke flere ble skadet, sier politiet.

  • Rune Thomas Ege
  • Therese Bongard
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Småbarn, turister og flere hundre andre tilfeldig forbipasserende havnet midt oppi det dramatiske skuddramaet ved rundkjøringen der Nesodden-båtene ligger på Aker Brygge.

De to som er skutt, er skutt i beina. De skal ikke være livstruende skadd.

- Det er et under at ikke flere ble skadet, sier Terje Faraasen, politiførstebetjent i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Mela-festivalen og det fine sommerværet hadde trukket flere tusen mennesker til områdene rundt Aker Brygge i kveld. Like før klokken 20 i kveld ble idyllen brutt.

VGTV: - De skjøt vilt rundt seg

JAKTER: Store politistyrker jaktet søndag kveld på to navngitte personer de mener er mennene bak skyteepisoden på Aker Brygge. Foto: RUNE THOMAS EGE

I det som trolig er et gjengoppgjør i det kriminelle miljøet i Oslo, ble to personer brutalt skutt midt i folkemassen.

- Jeg hørte det begynte å smelle, og trodde det var noe tull. Så faller to menn ned bare noen meter foran meg, sier et kvinnelig vitne til VG Nett.

BEVIS: Flere tomhylser lå strødd på Aker Brygge etter skyteepisoden. - De skjøt minst 7-8 skudd, sier et vitne til VG Nett. Foto: RUNE THOMAS EGE

- De skjøt minst 7-8 skudd. Det var utrolig skremmende. Hadde jeg kommet bare sekunder senere, hadde jeg havnet midt i skuddlinjen, sier bergenskvinnen til VG Nett.

Kjell Gulbrandsen var iferd med å sjekke bensinlokket på veteranbilen sin da skuddene begynte å hagle rundt ørene hans. Tre kulehull i frontruta forteller det tydelige språket om dramatikken.

- Hadde jeg sittet der jeg skulle, hadde jeg vært død nå, sier Guldbrandsen til VGTV.

Flyktet i panikk

Ifølge vitner løp forskrekkede forbipasserende til alle kanter i panikk da våpendesperadoene begynte å skyte. Minst to gjerningsmenne forsvant i folkemassene - med våpnene godt synlige.

OPPTATT: Oslo-politiet var opptatt med en aksjon i Bestum, og ambulansepersonellet kom til Aker Brygge før politiet. Foto: RUNE THOMAS EGE

- Det vi vet, er at to personer ble skutt og to personer stakk fra stedet. De er av utenlandsk opprinnelse og vi har en mistanke om hvem de er. De er kjenninger av politiet, sier Terje Faraasen, politiførstebetjent i Oslo politidistrikt, til VG Nett på stedet.

Han beskriver skyteepisoden som «et oppgjør i et miljø som er kjent av politiet», men trolig dreier det seg om et oppgjør mellom de såkalte A- og B-gjengen.

Blodspor og tomhylser

Politiets teknikere startet i kveld arbeidet med å sikre spor på åstedet. Flere tomhylser, blodspor og et par sko er blant sporene som lå igjen etter skytedramaet på Aker Brygge.

Tre dyre sportsbiler sto også igjen på åstedet, men politiet ville i kveld ikke si noe om hvilken tilknytning de har til skyteepisoden.

Flere vitner sier til VG Nett at det var mer enn to gjerningsmenn, og at alle sammen løp fra stedet og ble hentet i ventende biler.

- Vi etterlyser to menn i en hvit BMW 7-serie, sier Faraasen.

Politiet fant senere søndag en av de antatte fluktbilene, en svart BMW.

Tatt hånd om av vitner

To ungdommer som tilfeldigvis kom forbi, skal ha tatt seg av skuddofrene til politi og ambulanser kom til stedet.

- De var helt i sjokk, stakkars. Jeg fikk tatt dem til side og gitt de litt vann og snakket med dem, sier et vitne til VG Nett.

Hun mener at skytingen var svært velrettet.

- Det så ut som om de visste hva de gjorde, sier hun.

ETTERFORSKER: Politiets teknikere arbeidet i kveld på åstedet for skytedramaet på Aker Brygge. Foto: RUNE THOMAS EGE

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder