- Patetisk av Storhaug

Muslimske talsmenn slakter uttalelsene til Hege Storhaug fra Human Rights Service (HRS) om at norske myndigheter ikke må føre dialog med islamister.

Kadafi Zaman
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

- VIL HA DIALOG: Leder for pakistansk studentersamfunn Usman Rana. Foto: Pakistansk studentersamfunn

- Dette er nok en patetisk og desperat uttalelse fra islamhateren og den ekstremt fremmedfiendtlige Hege Storhaug. Skal en ekstremist som Storhaug bestemme hvem norske myndigheter skal tale med, tordner leder av Pakistansk Studentsamfunn, Usman Rana.

Han er en av de som blir kraftig angrepet av den omstridte tenketanken Human Rights Service i dagens utgave av Klassekampen.

Informasjonsansvarlig Hege Storhaug mener norske myndigheter må føre dialog med sekulære muslimer og ikke med kjente muslimske talsmenn som Trond Ali Lindstad, Lena Larsen, Basim Ghozlan og Zahid Mukhtar.

Nå slår de muslimske talspersonene tilbake:

- Storhaug har et paranoid forhold til nordmenn med ikke-vestlig bakgrunn. Hun ønsker et ensrettet og enfoldig Norge med fravær av fremmede kulturer. På godt norsk kaller vi dette rasisme, sier Usman Rana, som er født og oppvokst i Norge.

- Dagens jøder

Han mener Storhaug bidrar til at muslimene får samme posisjon i Europa som jødene hadde før 2.verdenskrig.

SLÅR TILBAKE: Hege Storhaug mener muslimske talspersoner prøver å unngå en debatt de ikke ønsker. Foto: Annemor Larsen

- Hadde man byttet ut ordet «islam» med «jødedommen» i de norske mediene i dag, hadde det blitt skreket antisemittisme. Jeg frykter at muslimene er de nye jødene, og her til
lands har Storhaug bidratt sterkt til at muslimene får den samme posisjonen som jødene hadde i Europa før andre verdenskrig, sier Rana.

Han presiserer at de har et utmerket forhold og samarbeid med inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Også forstander i Det islamske forbundet, Basim Ghozlan, er opprørt over Human Rights Service «råd» til norske myndigheter.

- Hege Storhaug representerer den mest ekstreme stemmen i Norge. På samme måte som jeg forkaster alle ekstremistiske utsagn som kommer fra ytterligående muslimer, forkaster jeg også hennes synspunkt. Hun maner ikke til fred og forsoning. Det er åpenbart at hun ønsker konflikt, sier Basim
Ghozlan.

Brobygger

Han minner om at det ikke er de norske muslimene som har hisset opp stemningen etter Muhammed-tegningene.

- Det er ikke vi som har skapt konflikten rundt tegningene av profeten Mohammed. Vi har ikke hisset opp til strid, tvert i mot har vi forsøkt å være brobyggere og konfliktløsere, sier Ghozlan.

Han er fornøyd med at flere representanter fra Islamsk Råd har brukt penger av egen lomme, og tid og krefter, for å reise til Midtøsten og Pakistan, for å roe ned gemyttene.

- Dette er en konflikt som ekstremister har skapt og som vi ville bidra til å løse. Heldigvis har vi en klok regjering som ikke lar seg lure av uansvarlige stemmer som Hege Storhaug, sier Ghozlan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder