BUSS: Svært mange avgangselever feirer russetiden med blant annet å være med på en buss. Det går riktignok ikke alltid lovlig for seg. Foto: Kyrre Lien NTB scanpix

Politiet tror russen presser sjåfører

Politiet er bekymret for russ som presser bussjåførene sine. De som følger trafikkreglene, risikerer å miste oppdraget.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I helgen sjekket politiet én buss som var registrert for 17 personer, men hvor det var 30 om bord.

Espen Molland i politiets ungdomsgruppe i Sandefjord sier til NRK at han tror mange av sjåførene utsettes for stort press og at de også kan bli lurt av russen de kjører for.

Politiet om Vestfold-russen 2017: – Det vi ser nå er tilnærmet lovløse tilstander

Han forteller om russ og mindreårige som gjemmes om bord, så sjåførene ikke skal finne dem.

– Sjåførene er ansvarlige for sikkerheten og vet hvor mange som har lov til å være på bussen. Noen av sjåførene jeg har snakket med har ikke kjørt mer enn én eller to netter fordi de er klare på at de følger trafikkreglene, og da blir de byttet ut. Noen busser har byttet sjåfør flere ganger i løpet av påsken fordi de følger trafikkreglene, forteller Molland.

Les også: Russ kritisk skadet - ble funnet på russebuss-tak

Russepresident Emma Davidsen i Vestfold sier russestyrene har jevnlig kontakt med russebussjåførene og tror samarbeidet stort sett er godt.

– Bussjåførene ønsker kun det beste for russen og at det ikke skal skje noe. Det er trist om sjåførene skal miste jobben sin fordi de følger reglene, sier Davidsen, som ikke tror russen mener å presse sjåførene.

Russ dynket i giftig stoff: – Jeg visste ikke at de brukte byggskum

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder