KRIMINALTEKNIKERE PÅ PLASS: Politiet er søndag formiddag på adressen der de to jentene ble funnet.

Tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) døde i Spydeberg

Etter ønske fra pårørende frigir politiet navnene på de to jentene som ble funnet livløse i Spydeberg natt til søndag. Siktelsen mot en mann i 20-årene er endret til uaktsomt drap, mens en annen er siktet for å ha solgt narkotika til jentene.

Publisert:

Det var tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) fra Indre Østfold som ble funnet døde på en privat adresse i Spydeberg natt til søndag.

Det kommer frem i en pressemelding fra politiet søndag kveld.

I tillegg til de to jentene som døde ble en tredje tenåringsjente sendt til sykehus.

Les også: Familien går ut med bilde av Mina og Mille (16)

En mann i 20-årene, som først var siktet for å ha hensatt jentene i en hjelpeløs tilstand, er nå siktet for uaktsomt drap.

– Han erkjenner ikke straffskyld og er svært preget, skriver mannens forsvarer Knut Ditlev-Simonsen i en tekstmelding til VG søndag kveld.

Forsvareren ønsker ikke si noe om hva mannen har forklart i avhøret, som er avsluttet for dagen.

I tillegg er nok en mann pågrepet og siktet for å ha solgt narkotika til de to jentene, bekrefter politiinspektør Lars Reinholdt-Østby i Øst politidistrikt til VG.

Mannen ble pågrepet søndag kveld og er foreløpig ikke avhørt, ifølge politiinspektøren.

På TikTok-profilene til jentene strømmer det søndag kveld inn med kondolanser og hilsener fra venner og følgere.

– Hvil i fred, dere var fine og gode jenter og fortjente ikke dette, skriver en TikTok-bruker på en av jentenes video.

I GANG MED UNDERSØKELSER: Politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye sier politiet håper å få avhørt siktede og den tredje jenta på sykehus i løpet av dagen.

Ikke tidligere relasjon

Natt til søndag 8. januar fikk politiet et nødanrop om to tenåringsjenter som mulig hadde inntatt en overdose med narkotika. En ambulanse rykket ut. De to jentene ble senere erklært døde.

Hendelsen fant sted på siktedes bopel, men det skal ikke ha vært en tidligere relasjon mellom søstrene og den siktede, skriver politiet.

– På bakgrunn av beslag og opplysninger om hendelsesforløpet så langt, har politiet endret den foreløpige siktelsen til uaktsomt drap, jfr § 281, skriver politiet.

– Politiet understreker at dette fortsatt er en foreløpig siktelse da det fremdeles er tidlig i etterforskningen og at denne kan endres igjen før endelig siktelse foreligger.

ÅPEN KIRKE: I Spydeberg kirke kan de som ønsker tenne lys for jentene som ble funnet døde.

Har avhørt jente

Politiinspektør Reinholdt-Østby opplyser til VG både mannen som er siktet for uaktsomt drap og jenta som endte på sykehus er avhørt søndag.

– Hennes forklaring er en del av bildet som gjør at siktelsen er utvidet. Det og tekniske undersøkelser på stedet, forklarer Reinholdt-Østby, som ikke ønsker å gå i detaljer rundt hva de to har forklart til politiet.

– Han har gitt en innledende forklaring om sin rolle i hendelsesforløpet, er alt politiinspektøren vil si.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Follo og Nedre Østfold tingrett mandag.

Reinholdt-Østby sier politiet har en formening om «noe av stoffet jentene har fått i seg».

– Men vi ønsker ikke å gå i detaljer om type og mengde så tidlig i etterforskningen.

KRIMINALTEKNIKERE PÅ PLASS: Politiet er søndag formiddag på adressen der de to jentene ble funnet.

Skal ha reist fra Oslo til Ski og Askim

Han ønsker heller ikke å opplyse om hvem det var som varslet nødetatene. Politiet ønsker å holde tidslinjen for seg selv inntil de kan gå ut med den i «riktig kontekst».

Noe av det politiets etterforskning nå håper å bringe klarhet i er hvorfor jentene var hos den siktede mannen, som de ikke skal ha hatt en relasjon til fra før.

– Det og hvor lenge de var der er noe vi jobber med å få klarhet i.

Politiinspektøren opplyser at de er kjent med at jentene har beveget seg på strekningen Oslo-Ski-Askim på fredag og/eller lørdag.

– Vi forsøker å finne ut hvor de har vært på ulike tidspunkt og hvem de har vært i kontakt med. Dersom noen kjenner til disse tingene ber vi dem ta kontakt med oss på politi.no/tips.

Reinholdt-Østby kan ikke si noe om helsetilstanden til den tredje jenta utover at hun har vært i stand til å la seg avhøre. Han kan heller ikke si noe om jentenes tilknytning til barnevernet. Bufetat har opplyst at alle tre hadde tiltak gjennom barnevernet.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no