I PARIS: Erna Solberg ble tatt imot av Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris onsdag ettermiddag. Foto: ALAIN JOCARD / AFP

Erna Solberg: Det blir felles fødeavdeling i Molde, bare ikke nå

PARIS (VG) Sammenslåingen av fødeavdelingene i Kristiansund og Molde er utsatt, men statsminister Erna Solberg (H) slår nå fast at det bare er en utsettelse.

– Det skal finne sted en sammenslåing når det nye Molde-sykehuset er på plass. Men vi må sørge for at det fungerer godt før det. sier Solberg til VG i Paris onsdag ettermiddag.

Solberg er på dagstur til Frankrikes hovedstad for å delta på konferansen som skal demme opp for terror-spredning via sosiale medier, som New Zealands statsminister Jacinda Ardern arrangerer sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron.

les også

Utsetter sammenslåing av fødeavdelinger i Molde og Kristiansund

Møtt av Macron

Hun ble tatt imot i Elysee-palasset med kyss på begge kinn av den franske presidenten.

Solberg avviser imidlertid at utsettelsen var en politisk bestilling. Det var styret for helseforetaket i Møre og Romsdal som utsatte saken, mens statsministeren satt på flyet til Paris:

– Nei, dette baserer seg ikke på en politisk anmodning fra regjeringen. Men det skal være balanserte løsninger der oppe, slik at når noe slås sammen skal aktiviteten opp på det andre sykehuset, i Kristiansund. Det var ikke nødvendigvis et balansert opplegg, sier Solberg.

les også

Helseministeren vil vurdere fødevedtak på Nordmøre

Bunad-konfrontasjon

I forrige uke ble hun konfrontert med den såkalte bunads-geriljaen i Stortingets spørretime, da Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, for anledningen i bunad, utfordret henne om fødetilbudet.

– I praksis fungerte det ikke. Vi trenger et godt samarbeid med kommunene når det skal skje, sier Solberg om sammenslåingen av de to fødeavdelingene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder