MELDTE SEG: Mannen, som nekter straffskyld for drapet, meldte seg til Grønland politistasjon fredag ettermiddag, ifølge advokat John Christian Elden. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Nordmann innrømmer drap i Riga – flyktet til Norge

Mannen, som flyktet til Norge etter drapet, nekter straffskyld for drap og hevder det var nødverge. Mannen er nå siktet for drap.

En mann i 30-årene meldte seg langfredag til politiet i Oslo og sa han hadde flyktet fra Riga i Latvia etter å ha knivstukket en person til døde. Det bekrefter mannens forsvarer John Christian Elden til VG.

– Han meldte seg til Grønland politistasjon i går ettermiddag, sier Elden.

Det var Dagbladet som først meldte om saken.

Nekter straffskyld

Mannen er nå siktet for drap i Riga, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Til VG forteller forsvareren at mannen var i avhør hos norsk politi på lørdag og forklart seg om saken.

– Han nekter straffskyld for drap, sier Elden, som legger til at klienten mener det skjedde i nødverge.

Politiførstebetjent Frank Opdahl bekrefter til Dagbladet at en person meldte seg til krimvakta i Oslo.

– Jeg kan bekrefte at en person i går meldte seg på krimvakta i Oslo og hevdet å ha begått alvorlig kriminalitet i Latvia. Han er samarbeidsvillig og sitter nå og avgir forklaring, opplyser Frank Opdahl, politiførstebetjent i Oslo-politiets seksjon for etterforskning av alvorlig voldskriminalitet, til Dagbladet.

Blir avhørt i Oslo

VG har vært i kontakt med krimvakta hos Oslo politidistrikt som henviser videre til Sør-Vest politidistrikt.

– Mannen er avhørt i Oslo, men saken blir etterforsket videre av Sør-Vest politidistrikt. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i morgen, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Latvisk politi har bekreftet at de etterforsker et drap med en ukjent gjerningsperson, opplyser Sør-Vest politidistrikt.

– Siktede har gitt en forklaring til politiet, men av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke gå nærmere inn på hans forklaring, sier Eskeland.

Eskeland forteller til VG at siktede er en kjenning av Sør-Vest politidistrikt og at mannen er tidligere straffedømt, men ikke for denne type kriminalitet.

Politiadvokaten forteller at mannen fortsatt er i avhør hos politiet i Oslo. Eskeland beskriver mannen som samarbeidsvillig.

– Jeg vil ikke gå inn på hva han gjorde i Riga, eller om det er noen relasjon mellom den siktede og den drepte. Han sitter i avhør nå, så det blir for tidlig, sier politiadvokaten til VG.

Norsk politi har gjennom Kripos kontakt med latvisk politi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder