PROVOSERT: Kreftsyke Jarle Gogstad ble så provosert av folk som klaget over at de ikke får reist på hytta i påsken at han skrev et innlegg på Facebook. Foto: Privat

Kreftsyke Jarle ut mot hyttefolk: – Jævla egoister

I syv år har Jarle Gogstad slitt med kreften og må nå utsette cellegiftbehandlingen. Han er provosert over folk som klager over at de ikke får dratt på hytta i påsken: – Ta hensyn og følg rådene, jævla egoister.

  • Sofie Fraser

Artikkelen er over 67 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Tirsdag kveld publiserte Jarle Gogstad et innlegg på Facebook: «Fikk dessverre i dag tlf. jeg har fryktet fra Radiumen. Får ikke cellegift til uken pga. det helvetes coronaviruset. Behandlingen er utsatt på ubestemt tid. Men mine tanker går selvfølgelig i kveld til alle dere som ikke får reist på hytta i påsken. Håper virkelig ting roer seg i løpet av et par dager så dere kommer dere på tur ...»

– Jeg blir provosert. Det er skremmende med dem som ikke tar hensyn. Jeg får ikke sett sønnen min og det er helt jævlig. Ta hensyn og følg rådene, jævla egoister, sier Gogstad til VG.

Det var Østlands-Posten som først omtalte saken.

Se innlegget her:

Har fått mye respons

Onsdag kveld har 2000 likt innlegget og nærmere 600 har delt det.

– Det er mange som har tatt kontakt med meg. Jeg våknet og telefonen hadde eksplodert over natten. Det er mange som er enige med meg, og flere som har kreft som har spurt meg om råd, sier han.

«Kjære deg så trist. De som klager på tapt hytteferie kan ta seg en bolle», skriver en i kommentarfeltet. «Du satte skapet på plass», skriver en annen.

Tirsdag sa regjeringen at det mye omdiskuterte forbudet mot opphold på hytter/fritidseiendommer opprettholdes til over påsken. Statsministeren oppfordrer familier til å kjøpe spill, late som de er på hytta, men bli hjemme i påsken.

les også

Flytter eldre fra sykehjem for å gi plass til coronapasienter

Ikke sint på sykehuset

Jarle Gogstad bor i Larvik men får vanligvis behandling på Ullevål, og fikk telefon fra Radiumhospitalet med beskjeden. Han understreker at han ikke er sint på sykehuset, og sier han hadde fått behandling dersom det hadde vært helt nødvendig.

– Dette gjør de fordi de ønsker å skåne meg mot eventuell smitte. Legeteamet er fantastiske. Jeg ønsker ikke å få behandling i Tønsberg, men dessverre må jeg bli kjørt dit når det er akutt. Heldigvis har jeg moren min som er veldig støttende, sier han.

Han håper nå at alle følger tiltakene fra regjeringen, og at man tenker på andre.

Mer om

  1. Coronaviruset
  2. Helse

Flere artikler

  1. Sykepleier Elisabeth om hyttedebatten: – Blir provosert

  2. Hytte-forbudet forlenges til over påske: – Blir helt meningsløst

  3. Varsler tidligere åpning av Danmark enn planlagt

  4. Minst 252.338 avtaler på norske sykehus utsatt

  5. Ordfører med bønn til ulydige pensjonister: – Nå må dere høre

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder