FUNNET DØD I LEILIGHET: En kvinne ble søndag bekreftet død etter det politiet beskriver som en alvorlig voldshendelse. Foto: Ned Alley

Kvinne døde etter voldshendelse i Trondheim: Tre personer pågrepet

En kvinne i 30-årene er erklært død etter en voldshendelse i Trondheim. Tre personer er pågrepet og siktet for kroppsskade med døden til følge.

Det opplyser Trøndelag politidistrikt søndag ettermiddag.

– Alle de siktede personene er kjent for politiet, men vi kan foreløpig ikke utelukke eller bekrefte eller om flere er involvert, sier påtaleansvarlig Eli Nessimo i Trøndelag politidistrikt under en pressebrief søndag kveld.

Det var klokken 11.28 søndag formiddag at politiet fikk melding om at en kvinne var lå skadet i en leilighet øst i Trondheim. Da politiet ankom stedet, fant de en kritisk skadet kvinne.

Kvinnen ble sendt til St. Olavs hospital. Hun ble erklært død på sykehuset etter kort tid.

Vet du noe om saken? Tips VG her.

Den avdøde kvinne er identifisert. Ifølge politiet, er hun født i 1981 og bosatt i Trondheim.

Politiet opplyser søndag kveld at offeret vil bli obdusert. I tillegg ønsker politiet å påbegynne avhør av de siktede personene søndag kveld.

Politiet: Belastet miljø

Politiet i Trondheim opplyser at det var en slektning av en av de siktede personene som varslet politiet om den hardt skadde kvinnen. Varlseren er ikke bosatt i Trondheim.

Alle de siktede personene er kjent for politiet fra tidligere saker, og politiet knytter dem til et belastet miljø i byen. De to mennene som ble pågrepet først er født i 1973 og 1981.

– To av mennene som er pågrepet hadde vært til stede i leiligheten. I ettermiddag pågrep vi ytterligere en person, sier leder Anders Sunde-Eidem for felles enhet for etterforskning under pressebriefen.

Politilederen opplyser at det fortsatt er uklart om de siktede bodde på adressen eller om de kun var på besøk. De ønsker ikke å kommentere spørsmål rundt sleve voldshendelsen, siden etterforskningen er i en tidlig fase.

POLITI PÅ ÅSTEDET: Adressa skriver at krimteknikere ankom åstedet klokken 15.20. Foto: JOAKIM HALVORSEN

Vurderer varetekt

Søndag startet politiet arbeidet med avhør av vitner, samt krimtekniske undersøkelser på åstedet og sprosikring på de siktede personene, innhenting av videoovervåkning i området og rundspørring.

Politiet vurderer forløpende om de siktede skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Det som er viktig er å få oversikt over hendelsesforløpet, hvem som har befunnet seg på åstedet før, under og etter hendelsen, sier Sunde-Eidem.

Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si hvilke typer skader kvinnen var utsatt for. Heller ikke om det ble brukt våpen.

Politilederen opplyser til VG at det ikke er tatt beslag i våpen eller gjenstander som kan knyttes til voldshendelsen.

Adressa skriver at de har vært ved åstedet siden 12.00-tiden og at det i formiddag ble brakt flere personer ut fra den aktuelle boligen. Rundt klokken 15.20 ankom krimteknikere stedet for å gjennomføre åstedsundersøkelse.

Ifølge avisen, ble det avsperrede området utvidet og krimteknikerne saumfarte området rundt huset.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder