LEMPET OVER: 21-åringen skal ha blitt lempet over rekkverket i 7. etasje. Da han ble funnet død, hadde han store knusningsskader. Foto: Ådne Husby Sandnes / VG

Tiltalt for høyblokk-drapet i Fyllingsdalen

En 22 år gammel mann er tiltalt for å ha utsatt kameraten for vold – og deretter kastet ham ned fra en høyblokk.

Det var i mars i fjor at det ble slått drapsalarm etter at den 21 år gamle mannen ble funnet død utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen i Bergen. Ifølge tiltalen ble han først utsatt for omfattende vold i en leilighet, blant annet ved gjentatte slag mot hodet.

VG har tidligere skrevet at tiltalte har forklart at han slo kameraten i hodet med en flaske før han lempet ham ut fra syvende etasje. Ifølge tiltalen falt 21-åringen ned rundt 22 meter, og døde som følge av hodeskader.

– Han har erkjent den faktiske handlingen, at han har utøvd vold og kastet han over rekkverket fra syvende etasje. Han er også funnet tilregnelig for handling, sier statsadvokat Benedicte Hordnes til Bergens Tidende, som først omtalte tiltalen.

Les også: Nabo våknet av skrik

Moren til 22-åringen var også drapssiktet, men denne siktelsen er henlagt. Hun er nå tiltalt for å ha unnlatt å hjelpe den drepte, som skal ha ligget hardt skadet i leiligheten før han ble kastet ned fra svalgangen i blokken.

Hun er også tiltalt for å ha fjernet eller forsøkt å fjerne bevis fra åstedet. Ifølge tiltalen vasket hun blod fra gulvet. I tillegg skal hun ha fjernet sønnens klær som var tilsølt med blod, og deretter ha forsøkt å brenne dem.

MIDLERTIDIG: I forbindelse med oppussing var det satt opp et midlertidig rekkverk utenfor leilighetene i syvende etasje på drapsnatten. Foto: Ådne Husby Sandnes / VG

VG har tidligere skrevet at de tre var ute på byen i Bergen kvelden i forveien, blant annet på den kjente puben Pingvinen. Politiet har sett alle tre på videoovervåkning fra bussen hjem til Fyllingsdalen.

Moren har tidligere forklart at sønnen og vennen kranglet litt etter at de kom hjem fra byen, men at dette ordnet seg.

Først forklarte den drapstiltalte 22-åringen at det hele var et uhell, og VG fikk tidlig opplyst at mannen da forklarte at vennen hans hoppet fra syvende etasje. Deretter endret han forklaring og tilsto drapet.

– Tiltalebeslutningen er som forventet, sier mannens forsvarer Bjarte Aarlie til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder