SVÆRT UENIGE: Ambassadør Ragne Birthe Lund og pårørende Christoph Wernersen er svært uenige om hvorvidt UD har taklet flodbølgekatastrofen på en god nok måte. Foto: Harald Henden

Storm mot departementet

PHUKET (VG) Utenriksdepartementet møtte i går kveld en kritikkstorm fra pårørende i Phuket.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Det var en utrolig tøff ordveksling, sier en deltager på det lukkede møtet til VG.

En rekke krav

En av de pårørende, Christoph Wernersen, fremførte en liste med krav til myndighetene. Etter en kort pause i møtet mellom om lag 30 pårørende og representanter for utenrikstjenesten ble to krav innfridd:

Det skal i dag opprettes et eget informasjonskontor for de pårørende. De vil også få nødvendig hjelp fra psykolog og annet helsepersonell.

- Begynnelsen av møtet var utrolig vanskelig. Vi følte de ikke klarte å relatere seg til oss. Vi ble enige om å ta en pause, slik at UD kunne komme tilbake med noe. Etter pausen opplevde jeg møtet som veldig balansert og mer profesjonelt i tonen, sier Wernersen til VG. Cristoph er sammen med sin bror Espen Wernersen i Thailand for å lete etter en savnet bror og hans familie.

- Tøff situasjon

- Dette er tøft fordi det er en tøff situasjon. Jeg er ikke overrasket over at folk er fortvilet. De føler at de ikke har fått respons, sier ambassadør Ragne Birte Lund til VG.

- Synes du kritikken er urettferdig?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Hun forsvarer imidlertid Bangkok-ambassadens handlemåte og viser til den innsatsen de har gjort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder