ETTERFORSKER: Politiet har jobbet på stedet natt til onsdag. Rundt klokken syv i morges bar kriminalteknikere den drepte mannen ut av leiligheten på Grefsen. Mannens kone er pågrepet og siktet for drapet. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

Kvinne siktet for knivdrap på ektemannen

Den norske kvinnen har ved to tidligere anledninger bedt om besøksforbud mot ektemannen hun nå er siktet for å ha drept.

Kvinnens to tenåringssønner var til stede i leiligheten, og det var en av dem som varslet politiet om knivstikkingen rundt klokken 23.30 tirsdag kveld.

Mannen ble erklært død like etter at nødetatene kom til stedet kort tid etter at politiet ble varslet om hendelsen.

Den drapssiktede kvinnen er en norsk statsborger i slutten av 40-årene og er ikke tidligere straffedømt.

– Vi har vært i kontakt med de to involverte tidligere, uten at det har ført til noen domfellelse. Vi vil nå se nærmere på historikken og bakgrunnen, fungerende leder for seksjonen for alvorlig kriminalitet, sier leder for seksjon for alvorlig voldskriminalitet, Kjetil Moen, til VG.

Ba om besøksforbud

Oslo-kvinnen har to ganger tidligere bedt om besøksforbud mot ektemannen som hun er siktet for å ha drept tirsdag.

Etter det VG får opplyst kontaktet hun politiet våren 2014 for å få besøksforbud. Begjæringen ble imidlertid trukket igjen kort tid etterpå. Hun opplyste da at årsaken var at mannen hadde flyttet hjem til henne igjen.

I november samme år kontaktet hun igjen politiet og ektemannen ble ilagt besøksforbud. Da saken skulle opp i retten i januar, så trakk imidlertid kvinnen begjæringen igjen.

Kvinnen er foreløpig ikke blitt avhørt.

– Det ble forsøkt avhør i natt, men hun lot seg da ikke avhøre, sa Moen på pressekonferansen onsdag.

Advokat Mette Yvonne Larsen er oppnevnt som kvinnens forsvarer, men hun vet foreløpig ikke hva kvinnen har sagt til politiet om drapet på ektemannen.

– Det skal gjennomføres avhør senere i dag, sier Larsen til VG like før klokken 12.00 onsdag.

Larsens kollega, advokat Inga Laupstad, sier til VG at hun har vært i kontakt med den siktede, men ønsker ikke å si noe om hva kvinnen har forklart.

– Jeg har ikke noen kommentar til det nå, sier Laupstad ved 15-tiden.

Ikke varslet

Den drepte mannen er i midten av 30-årene, han er opprinnelig utenlandsk statsborger.

Moen sa på pressekonferansen at den avdødes pårørende ikke er varslet, og at de ikke er kjent med at han har familie i Norge.

Både siktede og avdøde bodde på samme adresse, opplyser politiet.

– Begge tenåringssønnene til kvinnen er tatt hånd om av familie, sier Moen.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Politiet har etterforsket saken gjennom natten og har sikret en kniv de mener kan være drapsvåpenet, ifølge NTB.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 23.32 tirsdag kveld.

– Politiet er i gang med taktisk og teknisk etterforskning på stedet. Vi har en formening om hva som kan ha skjedd, men noe mer enn det ønsker jeg ikke å si nå, sa Mona Nordby ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til VG natt til onsdag.

Politiet venter også på en foreløpig obduksjonsrapport, som trolig vil være klar i løpet av onsdag. Videre opplyser Moen at fengslingsmøtet trolig vil finne sted torsdag, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder