FÅR KRITIKK: Leder for Odins soldater, Ronny Alte, får kritikk fra sine egne og skal være kastet ut av gruppen.

FÅR KRITIKK: Leder for Odins soldater, Ronny Alte, får kritikk fra sine egne og skal være kastet ut av gruppen. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

Bråk i Odins soldater: Skal ha fått ny leder

Vepsen: Ronny Alte skal være kastet ut av Facebook-gruppe

Ronny Alte skal være sparket ut som leder av Odins soldater og erstattet av Steffen André Larsen, skriver Vepsen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag kveld melder Vepsen at Ronny Alte er kastet ut av Odins soldater, og at Steffen André Larsen «i dag er innsatt som ny leder».

Kim Mæland skal på den lukkede Facebook-gruppen til Odins soldater ha bekreftet at Alte var kastet ut og erklærte seg selv som nestleder i SOO, før han kunngjorde at Steffen Larsen var gruppens nye leder.

Skal patruljere i helgen

Ifølge NTB opplyser Steffen Larsen er det blitt etablert en sentral ledelse for Soldiers of Odin Norway (SOD), og informasjon om dette blir trolig lagt ut på nettet lørdag.

Larsen opplyser at gruppa planlegger å gå ut i gatene enten i Tønsberg eller i Drammen lørdag. Først lørdag blir det bestemt hvor og hva gruppa skal gjøre, sier han.

Også i Fredrikstad, Bryne og Sandnes er det varslet rusleturer med folk med svarte hettegensere med vikingmotiv i helgen, melder NTB.

Larsen sier aktive nynazister ikke velkomne som medlemmer.

– For å bli fullverdig medlem og få genseren, så er det en del kriterier. Hvis du er koblet opp mot noe kriminelt eller fronter nynazisme, så kan du ikke bli medlem. Vi må følge norsk lov, sier han til NTB. Han understreker imidlertid at ingen blir nektet å gå sammen med SOD i gatene.

Interne stridigheter

Bråket i Odins soldater skal ha oppstått som følge av leder Ronny Altes uttalelser da det ble kjent at islamistmiljøet i Oslo har opprettet et motsvar til organisasjonen, kalt «Allaahs soldater».

– At de sier de vil patruljere for det «gode» har ingen betydning. Det gode for oss og det gode for dem er ikke det samme, var blant noen av uttalelsene Alte hadde til VG onsdag.

Utsagnet skal ikke ha falt i godt jord innad i Odins soldater fordi det ifølge nettstedet Vepsen.no, hevdes at Altes utspill på å sette Profetens Ummah som et motstykke til organisasjonen skader gruppen.

Skal være fjernet som administrator

En av dem som reagerte kraftig var Steffen André Larsen, en av administratorene i organisasjonens hovedgruppe på Facebook, som torsdag kveld la ut artikkelen på sin profil og rettet kritikk mot Alte.

Les også: Solberg om «Odins soldater» – et farlig verdisyn

«Vi i S.O.O. Tar Full avstand fra Ronny alte sine personlige mening og gamle "kamper"», skriver Larsen i innlegget.

REAGERER: Steffen André Larsen reagerte på Altes utspill i media tidligere denne uken. Foto: Skjermdump ,

Kort tid senere skrev Larsen følgende melding i Facebook-gruppen til Odins soldater:

«RONNY ALTE????? DU SLETTER VELL F*** IKKE MEG FRA SOO?????»

Les også: Odins soldater på første patrulje i Norge

Ifølge Vepsen skal tre av administratorene ha blitt fjernet fra gruppene, deriblant både Larsen og Alte selv. Fredag er det altså klart at Larsen ble innsatt som leder i stedet for Alte.

Lite rom for debatt

Gruppens nye nestleder, Kim Mæland, har ifølge Vepsen gjort klart at ytterligere debatt ikke tolereres:

«Det godtas ikke større diskusjoner rundt di opplysningene som nå gis.», skriver gruppens nye nestleder, ifølge Vepsen.

Alte utilgjengelig

VG har forsøkt å komme i kontakt med flere personer i organisasjonens ledelse, deriblant både Ronny Alte og Steffen André Larsen. Alte har kun besvart våre henvendelser med at ikke har anledning til å snakke nå. VG har ikke kommet i kontakt med Larsen.

I 17.30-tiden fredag ettermiddag har Alte lagt ut følgende melding på sin Facebook-profil:

«Til media, jeg er på hyttetur og det hjelper lite om dere ringer og ringer, jeg er på hyttetur!! Og ja jeg er ikke lenger talsmann for soo (Soldiers of Odin, red. anm.), jeg kan ikke stille meg bak en gruppe som sitat «ønsker soldiers of allah velkommen til å patruljere i Norges gater» Jeg har hele veien sagt jeg er midlertidig talsmann og den midlertidige perioden er nå over og så enkelt er det. At media blåser dette opp får stå for deres regning, men det hjelper lite å ringe da jeg ikke vil gi noen kommentarer før jeg er hjemme igjen på mandag.»

Odins soldater: Hevder de har etablert lokallag i flere norske byer

Ifølge Vepsen er det kun tre personer som har meldt seg til å patruljere gatene i Drammen kommende helg.

UTILGJENGELIG: Ronny Alte har gjort seg utilgjengelig for pressen etter bråket internt i Odins Soldater. Foto: , SKJERMDUMP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder