ÅSTED: Krimteknikere i Baneheia i mai 2000 da de to jentene ble funnet døde. Foto:SCANPIX,

Jan Helge Andersen slipper ut av fengsel

Jan Helge Andersen som i 2002 ble dømt for voldtekt og drap på to jenter i Baneheia i Kristiansand, slipper ut av fengsel og overføres til hjemmesoning i januar.

Artikkelen er over fem år gammel

Hjemmesoningen må skje i nærområdet til Berg fengsel i Tønsberg, der han for tiden har åpen soning. Han får imidlertid reise til Oslo en gang i uken, og kan besøke foreldrene i Kristiansand, melder NRK.

Lange straffer

Andersen tilsto da han ble pågrepet i 2000, og ble dømt til 19 års fengsel. Medtiltalte Viggo Kristiansen nektet for å ha noe med drapene å gjøre, og ble dømt til 21 års forvaring. Kristiansen fikk tirsdag avslag på sin fjerde begjæring om gjenopptakelse av saken.

Andersens tilståelse og vitnemål var sentralt i at Viggo Kristiansen ble dømt.

Drept på badetur

Det var 19. mai i år 2000 at Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble funnet drept i Baneheia i Kristiansand. Jentene var på badetur Saken fikk veldig stor medieoppmerksomhet i Norge de første årene av 2000-tallet.

Syklet Birkebeinerrittet

I sommer skrev Fedrelandsvennen at Andersen skulle sykle Birkebeinerrittet. Da sa han følgende til avisen.

- Jeg tenker på det jeg gjorde hver dag, og jeg jobber med det hele tiden. Nå har jeg sittet 14 år i fengsel, det er lenge. Jeg har betalt for det jeg gjorde. Nå er det bare erstatningskravet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder