– ALVORLIG: Lensmann Hans Roar Rasmussen har avdekket et omfattende materiale. Foto: Terje Mortensen VG

Beslagla 3,3 millioner overgrepsbilder - én siktet

SJØVEGAN/TROMSØ (Folkebladet/VG) Politiet i Salangen i Troms har avdekket et svært omfattende overgrepsmateriale. Lensmannen utelukker ikke flere siktelser.

Eirik Linaker Berglund
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I alt har Salangen lensmannskontor beslaglagt 3,3 millioner overgrepsbilder eller bilder med seksualisert fremstilling av barn, samt 21.000 videoer. Alt karakteriseres av politiet som ulovlig og straffbart materiale.

I tillegg er det funnet 1,3 millioner bilder og 7.600 videoer som er mulig straffbare. Materialet ble funnet på datautstyr tilhørende en person i lensmannsdistriktet, skriver Folkebladet. Distriktet består av Salangen, Lavangen og Gratangen kommuner.

Vedkommende er nå siktet for besittelse av materialet, men er ikke varetektsfengslet.

– Dette er en enormt omfattende meteriale, også i en nasjonal målestokk. Jeg har fått tilbakemelding på at denne saken er en av de største sakene i Norge, kanskje den aller største. Vi foretar nå en kategorisering av materialet på en helt spesiell måte. Vi samler opp og går igjennom alt av beslag vi har gjort, sier lensmann Hans Roar Rasmussen til avisen.

Politiet opplyser til Folkebladet at materialet viser barn helt ned i 6-7-årsalderen. Rasmussen avviser ikke at flere personer kan være involvert. Kripos er involvert i etterforskningen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder