ÅSTEDET: To av voldtektene 33-åringen er tiltalt for skal ha skjedd i denne leiligheten i Oslo. Foto: Kristian Helgesen , VG

Voldtektssak etter sex-orgier utsatt av dommer

Kona til dømt eks-norgesmester kom med nye bevis

Mishandlet ektefelle sammen igjen med dømt eks NM-mester

Dommeren har avbrutt rettsaken mot en mann i 30-årene som er tiltalt for å ha voldtatt en politikvinne, en realitystjerne og kona til en forvaringsdømt eks-norgesmester.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nå er det igangsatt ny etterforskning i saken, får VG opplyst.

Rettssaken mot 33-åringen startet i Oslo tingrett mandag i forrige uke, hvor den tiltalte nektet for å ha voldtatt de tre kvinnene. Hovedforhandlingene skulle etter planen avsluttes i dag, men skal nå være utsatt på ubestemt tid.

Den tiltalte 33-åringen har vært en del av et lukket sexmiljø, og overgrepene skal ha skjedd mens mannen deltok i sexorgier hjemme hos en tidligere norgesmester og fysioterapeut (43). Eks-norgesmesteren ble i fjor dømt til 10 års forvaring for gjentatte tilfeller av voldtekt, massiv mishandling og trusler mot sin tidligere kone.

Bakgrunn: Norgesmester siktet for voldtekt under sexorgier

Nå er de to blitt et par igjen, får VG opplyst, og under rettssaken satt hun med en gammel mobiltelefon som tilhørte den tidligere NM-mesteren i 2012.

La frem sms fra mobiltelefon

Etter det VG får opplyst skal ektefellens bistandsadvokat Thomas Randby ha lagt frem meldinger fra denne mobiltelefonen under rettsforhandlingene.

Det skal være dette som har ført til at dommeren avbrøt forhandlingene.

Les også: Slik var norgesmesterens dobbeltliv

VG kjenner til at det er et aktuelt tema at advokater på begge sider i saken får tilgang til ytterligere beviser, og at det med bakgrunn i disse er nødvendig at politiet gjør ytterligere etterforskning. Det er uklart når rettssaken eventuelt vil gjenopptas, og om det vil måtte berammes ny hovedforhandling i saken.

– Rettssaken går bak lukkede dører, og jeg har ingen kommentarer til dette, sier advokat Randby til VG.

Tiltalte motsatte seg utsettelse

Nils Christian Nordhus forsvarer den tiltalte 33-åringen, og han forteller at hans klient motsatte seg at saken ble utsatt.

Les også: Skal ha blitt sjalu etter sexorgie med finansmann

– Jeg mener grunnlaget for anklagene mot tiltalte er svekket etter en ukes bevisførsel, og vi var klare for å prosedere frifinnelse i dag. Vi respekterer selvfølgelig at påtalemyndigheten har behov for en pust i bakken, sier han.

Han vil hverken avkrefte eller bekrefte at det er snakk om at det er sms-er som er fremlagt som nye bevis.

– Men det er flere som åpenbart har en bestemt interesse i sakens utfall, og det uroer tiltalte. Det bør også uroe påtalemyndigheten. Det er en fare for at det må berammes ny, men det er foreløpig uvisst hva utfallet av dette blir, sier han.

Les også: Sensitiv info i voldtektssak lekket på NRKs Twitter-konto

Aktor Anne Christine Stoltz bekrefter at det ble lagt frem nye opplysninger i saken som gjør at det kreves ytterligere undersøkelser før forhandlingene kan fortsette.

– Utover det har jeg ingen kommentar, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder