Stoltenberg: - Svakere regjering: Steensnæs: - Bare ett alternativ

(VG Nett) Ap-leder Jens Stoltenberg mener at det borgerlige regjeringsalternativet er blitt mer uklart etter Carl I. Hagens utspill.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Einar Steensnæs Foto: Scanpix

Jens Stoltenberg. Foto: VG

Frp-formann Carl I. Hagen sa mandag at Fremskrittspartiet ikke vil støtte en ny regjering med Kjell Magne Bondevik som statsminister.

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg mener Hagens kraftige angrep på statsministeren er en fordel for det rød-grønne regjeringsalternativet.

- Dette utspillet styrker vårt flertallsalternativ. Det er bare Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet som nå har et avklart regjeringsalternativ, sier Stoltenberg til NTB.

- Når man stemmer på et borgerlig parti i dag, vet man ikke hva man får. Dagens regjering er svak, og den er blitt svakere, sier han.

- Ett alternativ

KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs sier at det ikke finnes andre regjeringsalternativer til de rød-grønne enn en ny Bondevikregjering.

- Velgerne skal vite at det bare finnes ett eneste alternativ til en regjering med Jens Stoltenberg som sjef. Og det er alternativet med Kjell Magne Bondevik som statsminister, sier Steensnæs til VG Nett.

- Hva med Stoltenbergs påstand om at regjeringspartienes alternativ er blitt svakere?

- Hvis det er blitt svakere, må Hagen ta ansvaret for det. Hvis Hagen ønsker å få gjennom den politikken han synes er viktigst, skal han vite at alternativet er en Bondevik-regjering, sier Steensnæs.

Skuffet

Han er skuffet over at Hagen kommer med utspillet etter at han det siste året har sagt at han ønsker et borgerlig alternativ til de rød-grønne.

- Jeg synes det er utidig når han gjør det i form av et dårlig skjult personangrep på Bondevik. Hagen har sagt at han ønsker seg en renhårig valgkamp, og så kommer han med et heftig angrep på landets statsminister, sier Steensnæs.

Også Jens Stoltenberg kommenterer personangrepet på Bondevik.

- Jeg registrerer at de borgerlige fortsetter med krangling og personangrep. På den andre siden fremstår sentrum/venstre som et klart og samlet alternativ, sier han.

Får ikke dominere

Høyre-leder Erna Solberg mener at Hagens angrep på Bondevik er utidig og sier at Hagen ikke har vetorett på hvem som skal være borgerlig statsminister.

Einar Steensnæs tror ikke at valgkampen blir mer skitten etter Hagens utspill.

- Jeg håper ikke det. Frp skal ikke få lov til å dominere valgkampen, sier Steensnæs til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder