Siv Jensen hever kniven: - Hvor er du, Arne Strand?

Kniv-Siv med sylskarp kritikk av formueskatten

GARDERMOEN (VG Nett) Her står Siv Jensen og vifter med en kniv, og spør hvor sjefredaktøren i Dagsavisen er.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Fremskrittspartilederen kilte såpass på lattermusklene til landsmøtedelegatene fredag ettermiddag, at det flere ganger runget høylytt latter gjennom salen på Clarion Hotel på Gardermoen.

Blant de humoristiske innslagene Siv Jensen hadde i sin landsmøtetale, var hennes raljering over det norske skattesystemet og formueskatten spesielt. Partilederen snakket om formueskatt som hun mener bedrifter rammes av, og trakk frem et eksempel fra familiebedriften Brusletto.

Jensen fortalte at hun hadde vært på besøk hos knivprodusenten i Hallingdal, og fått se hvordan deres håndlagede redskaper ble laget.

- Dette er en bedrift med ti eiere. De fortalte meg at de hver og en tar ut 1600 kroner i utbytte. En av dem, Hans, fortalte meg at han betaler 16000 kroner i året i formueskatt bare for å eie denne bedriften. Bare for å få lov til å ha folk ansatt som man i tillegg betaler arbeidsgiveravgift for, sier hun og legger til:

Spår bedriftens undergang

- Alle skjønner at det regnestykket ikke går hop når de ikke kan ta ut utbytte for å leve, men å betale formidable beløpt hver seg bare for å eie. Da kommer dette regnestykket, før eller siden, til å føre til at den bedriften ikke kan leve videre.

Samtidig holdt hun en stor kniv i hånden - med kornslipt rustfritt stål og med en holk av aluminium.

- Pass dere, nå! Hvor er du Arne Strand?, sa hun humoristisk mens hun hevet den 13,5 centimeter skarpe kniven.

Siv Jensen forteller til VG Nett at henvendelsen mot Dagsavisens sjefredaktør var en ren improvisasjon. Arne Strand selv tar den knivskarpe vitsen fra talerstolen med knusende ro.

- Står Frp ganske fjernt

- Jeg tar det som en spøk. Det er vel fordi jeg er kommentator i Dagsavisen, som står Frp ganske fjernt, sier han til VG Nett.

I fjor tok Arne Strand Siv Jensen som kavaler da dansen etter festmiddagen skulle starte. Onsdag sa Jensen at det hun så mest frem til i helgen, var å gjenta bedriften.

- Ja, på onsdag sa hun at hun ville danse med meg på landsmøtet. I dag fikk jeg inntrykk av at hun ville ta livet mitt, ler Strand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder