TIDLIG PÅ PLASS: Wenche Foss var blant de første gjestene som kom til nyåpningen av Theatercafeen i Oslo mandag. Hun har vært fast gjest i mange år. Foto: Magnar Kirknes

Wenche Foss: - Nå gleder jeg meg veldig

Teaterdivaens stamkafé åpnet på nytt

(VG Nett) I kveld er det nyåpning på gamle ærverdige Theatercafeen. Hele restauranten har fått en ansiktsløftning til flere titalls millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


400 gjester er spesielt invitert, fordelt på to bordsetninger. Den første var klokken 17 og den andre klokken 19.00. Blant de første som kom var 92 år gamle Wenche Foss. Hun har vært trofast gjest siden hun var fem år gammel.

- Siden den gang har jeg vært her hver eneste 17. mai. Nå gleder jeg meg veldig til å se hvordan det er blitt, sier Wenche Foss (92) til VG Nett.

- Og jeg er også litt spent på å se hvor mange av de som henger på veggene rundt om i Theatercafeen som fortsatt er i live, legger hun til.

Fikk besøk i presang

Den første bordsetningen var «bare» stående buffe hvor det ble servert østers og krabbekaker.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK KAFÉBESØK I PRESANG: Mari Maurstad har hatt mange morsomme besøk på kafeen som ligger få meter fra arbeidsplassen hennes. Foto: Magnar Kirknes


Wenches skuespiller-kollega Mari Maurstad har også lang fartstid på Theatercaffen.

- Min mor tok meg med hit som en presang etter første skoledag. Jeg har hatt mye morsomme opplevelser her. Dette stedet ligger jo tross alt bare noen meter fra arbeidsplassen min på Nationaltheateret. Men jeg har også ganske sikkert vært fyllesyk her også, sier Maurstad med et lurt smil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder