Politiet: Misfornøyd kunde klippet håret av egen frisør

OSLO SENTRUM (VG) Påskeaften gikk en misfornøyd kunde berserk med håret til sin egen frisør. En person er siktet for trusler, og politiet leter søndag etter flere gjerningsmenn.

Klokka 20.19 lørdag fikk Oslo-politiet den dramatiske beskjeden:

Tre menn hadde ankommet en frisørsalong i Storgata midt i Oslo, og klippet av håret på en kvinne de fant der. Etter det tok den ene fram en kniv og truet kvinnen med den.

– Ifølge historien vi har fått fortalt dreier det seg om en kunde som ikke er så fornøyd med klippen. Han har kommet tilbake med noen venner og har angivelig klippet håret av fornærmede. Hun er ansatt på frisørsalongen, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet til VG.

Har du tips eller bilder til denne saken? Kontakt journalisten.

Klipte egen frisør

VG møtte ved 22.30-tiden lørdag kveld frisøren som ble offer for den misfornøyde og voldelige kunden. Han hadde bare timer tidligere truet henne og en kollega med kniv. I tillegg kastet han også en stol veggimellom inne på salongen.

Etter å ha sittet i avhør med politiet i halvannen time, ønsket hun ikke å la seg intervjue om den traumatiske opplevelsen.

Det var den skamklipte kvinnen selv som fredag ga knivdesperadoen klippen han var misfornøyd med.

Kvinnen i slutten av 20-årene ble tatt hånd om av kolleger og gode venner inne i sin egen frisørsalong. Hun var fortsatt svært preget og hikstet av gråt da VG fikk komme inn i salongen.

Jakter flere gjerningsmenn

Lørdag fikk VG opplyst at politiet hadde pågrepet to gjerningsmenn. Søndag formiddag forteller politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård til VG at de kun har pågrepet én gjerningsmann.

Den pågrepne er siktet for trusler, etter straffelovens paragraf 263. Politiet utelukker ikke at flere vil bli pågrepet og at siktelsen vil utvides.

– Politiet jobber ut fra at det var to personer sammen med den pågrepne, og har spor å gå etter med hensyn til hvem disse er. Avhengig av hva etterforskningen viser, vil også disse kunne bli siktet i saken, sier Nygård.

Søndag formiddag jobber politiet først og fremst med å avhøre den pågrepne, samt et ytterligere avhør av frisøren.

– Vi jobber med å finne ut av hva som skjedde, hvem som var involvert, og hvilke roller de hadde. Den pågrepne har ikke blitt offisielt avhørt ennå, men vil bli det i formiddag, sier politiadvokat i Oslo-politiet, Kai-Gunnar Schwed Nygård.

TRUET: På gulvet i frisørsalongen lå restene av håret til frisøren som ble skamklipt og truet med kniv av den sinte kunden. Foto: Camilla Brække VG

Gikk berserk med saks

Offerets frisørkollega, som var vitne til hendelsen, begynte raskt å reparere hårmanken til sin venninne.

Kunden hadde klipt seg i salongen dagen før, men møtte altså først opp for å klage dagen etter. Først forlangte han å få pengene tilbake.

Deretter begynte han å true med kniv, før han så gikk løs på frisøren med saks og klipte av henne nesten alt håret på den ene siden.

Det lå synlige hårballer spredd utover hele gulvet inne i salongen etter skamklippingen.

Klappjakt i sentrum

Politiet fikk beskrivelser av mennene og satte igang en effektiv menneskejakt lørdag. Den pågrepne skal være den påståtte knivdesperadoen og han erkjenner forholdet delvis, ifølge politiet. De har også kontroll på kniven.

Mens politiet skaffer seg oversikt forsøkte operativt mannskap å trygge Oslos gater. Et stort antall patruljer deltok i søket lørdag.

Sent lørdag kveld opplyser Oslo-politiet til VG at søket trappes ned. En mulig andre og tredje gjerningsmann kan likevel ikke puste trygt ut ennå.

– Det er noen adresser det kan bli aktuelt å sjekke ut fremover, sier Jøkling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder