1 av 5STORESLEM: VGs fotografer tok mange priser under Årets bilde. Fra venstre bak: Terje Bringedal, Annemor Larsen, Stein Østbø, Kyrre Lien, Endre Alsaker-Nøstdahl. Foran: Line Møller, Espen Rasmussen, Harald Henden og Gøran Bohlin.Hallgeir Vågenes

VG-fotograf er årets fotojournalist

INNENRIKS

Prisdryss over VG-fotografene på prestisjetung prisutdeling. Espen Rasmussen er kåret til årets fotojournalist.

Publisert: Oppdatert: 09.03.18 19:49

Det ble en jubelkveld for fotografene i VG da prisutdelingen «årets bilde 2017» ble delt ut fredag kveld. Det ble hele seks førsteplasser.

Sjefredaktør Gard Steiro i VG er strålende fornøyd med innhentingen av priser.

– Vi får en bekreftelse på at fotografene i VG har hatt et formidabelt år. Det er flere som får bekreftelse for fantastisk fotojournalistikk. Det er fotografenes egne ideer som har ført til mange av prisene vi har mottatt i kveld, sier Steiro, og legger til:

– Det er klart at det ligger mye bak disse prosjektene. De reiser mye og de utsetter seg for risiko. Men de er tøffe og går rett på.

1 av 5DET HVITE RASERIET: Et knyttet teppe med hakekors ligger halvferdig over en stol hjemme hos 28 år gamle «Shadow» utenfor Moskva, Russland. Hun har selv laget teppet. Hun og forloveden «John Wagner» er med i den nasjonalsosialistiske og nazistiske gruppen KNS – Komitee for Nation and Freedom.Espen Rasmussen, VG

– Norges beste fotojournalist

VG-fotograf Espen Rasmussen ble årets fotojournalist under prisutdelingen.

– Det er veldig hyggelig å få pris for det hvite raseriet og amerikanske hatet, som det ligger veldig mye arbeid bak. Det er samtidig en pris til mine kolleger, Ronny Berg og Stian Eisenträger, som jeg jobbet sammen med om prosjektet. Så er det veldig stas å oppleve at VGs fotojournalistikk blir satt pris på med så mange utmerkelser til mange av avisens fotografer, sier Espen Rasmussen.

Gard Steiro har følgende å si om prisvinneren:

– Espen har de siste årene bevist at han er Norges beste fotojournalist.

Prisen for årets nyhetsbilde i utlandet gikk til Harald Henden for «Syriakrigens ofre».

– Harald Henden er en legende, sier Steiro.

Prisen for årets nyhetsreportasje i Norge gikk til Annemor Larsen for «Da hun fikk henne».

– Jeg er glad for at Annemor får anerkjennelse. Hun er en dyktig kollega, sier Steiro.

Årets bilde

Prisen for årets bilde gikk til frilansfotograf Katinka Hustad. Her kan du se resten av vinnerne.

Juryens begrunnelse for valget er at de ønsker å hylle et hverdagsbilde.

«Et bilde som får deg til å undre og skape din egen historie om hva som skjer. Det er skjønt med en fotograf som evner å komme inn i alminnelige menneskers liv og løfte det hverdagslige opp til noe som blir allment interessant. En liten historie blir til en større historie om fremtidsoptimisme, kjærlighet og håp. Årets bilde er vakkert, absurd, humoristisk og uventet. Det er kanskje ikke et opplagt valg, men juryen vil hylle kjærligheten fremfor frykten. Uberørt av katten som klorer seg fast, står paret innhyllet i den gjennomsiktige gardinen, innsvøpt i sin egen kjærlighet.»

Videopriser

VG vant også to priser i videokategoriene med «Gjenglederen» og «Balladen om Morgan Kane». Se dem her:

Her kan du lese mer om