INGEN KJÆRE MOR: Skuta «Den sorte dame» skapte skrekk og gru i et lite øyeblikk mandag formiddag. Heldigvis gikk det bra. Foto: Privat

Sabeltann bommet på Kjuttaviga

Det ble altfor sent å snu da «Den sorte dame» mistet kontrollen og seilte rett inn i en restaurant i Kristiansand Dyrepark.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Små og store pirater fikk seg nok en støkk da selveste Kaptein Sabeltanns stolte skute «Den sorte dame» seilte rett inn i en bygning ved bredden av Grashavet i Dyreparken.

les også

Her får lemurungene komme ut i solen for første gang

Salgs- og markedsdirektør Anniken B. Schjøtt forteller til VG at en teknisk feil førte til at båten mistet kontrollen.

– Det har gått bra med alle, ingen er skadet. På grunn av en feil mistet «Den sorte dame» motorkraft og drev inn i Sjørøvergrillen, sier Schjøtt.

Ingen kjære mor

På land satt Elise Beth Bjønnes med sønnen Liam (2), samt Christoffer Marlénson og Kristine Randeberg Hansen med sønnen Emilian (1). Hun fikk sjokk da skuta kom rett mot dem.

– Vi satt ved et bord rett ved gjerdet, da båten kom mot oss. Vi trodde det var en del av showet, og at den kom til å stoppe. Så hører vi dramatiske skrik fra båten, sier Bjønnes til VG.

Hun rakk å flytte barnevogna, der Liam lå og sov, før «Den sorte dame» kom brasende inn på uteserveringen.

– Vi fikk skikkelig sjokk, det var dramatisk. Vi forlot parken med en gang for å få roet oss, sier Bjønnes.

FERIEDRAMA: Mens Liam (til høyre) lå og sov, måtte Christoffer Marlénson, Emilian og Emilie Bjønnes løpe unna den løpske skuta. Foto: Privat

Salgs- og markedsdirektør Anniken B. Schjøtt bekrefter at Dyreparken har vært i kontakt med de to familiene.

– Vi opplever at vi hadde en god dialog med de. De valgte å dra hjem etter hendelsen, men ble kompensert med billetter så de kan komme tilbake en annen dag, sier Schjøtt.

Gammel skute

«Den sorte dame» benyttes både på Kaptein Sabeltann-forestillinger og som en egen populær attraksjon. Ifølge Dyreparkens nettsider seiler skuta med alle som vil være med, fra kaia i Kaptein Sabeltanns verden over Grashavet til Bombay.

Det var på denne overfarten at den fryktede skuta mistet kontrollen.

les også

Kaptein Sabeltann-spillefilm lagt på is

Ifølge Schjøtt er det noen materielle skader på både «Den sorte dame» og Sjørøvergrillen, men hun har ikke oversikt over omfanget. Det er derimot lite som tyder på at mannskapet må ta det rolig de neste hundre år.

– Skipet har vært her i mange år, men blir kontinuerlig restaurert. Nå må vi undersøke omfanget av skadene, sier hun.

«Den sorte dame» ble designet og bygget ved Risør Trebåtbyggeri i 1993, opprinnelig for å bli brukt som kulisse i de første Kaptein Sabeltann-forestillingene.

PLYNDRET: Slik så det ut på verandaen ved restauranten Sjørøvergrillen etter at «Den sorte dame» hadde ankret opp. Foto: Privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder