EGGDONASJON: Frp-politiker Helge André Njåstad skjønte ikke hvorfor han fikk spørsmål om hvor mange egg han har gitt bort.
EGGDONASJON: Frp-politiker Helge André Njåstad skjønte ikke hvorfor han fikk spørsmål om hvor mange egg han har gitt bort. Foto: Skjermdump, SMS

Spurte mannlig Frp-politiker hvor mange egg han hadde donert

Publisert: Oppdatert: 13.02.18 10:44
INNENRIKS

NRK-journalisten skulle spørre Sanna Sarromaa hvor mange egg hun hadde donert. Meldingen endte opp hos Frp-politiker Helge André Njåstad.

I mandagens utgave av NRK-programmet Dagsnytt Atten var et av temaene eggdonasjon. I den anledning snakket NRK med samfunnsdebattant Sanna Sarromaa, som blant annet er kjent for å ha donert bort egg.

Det gikk imidlertid litt fort i svingene for NRK-journalisten Gry Elisabeth Veiby da hun i forkant av sendingen skulle spørre Sarromaa hvor mange egg hun har donert bort.

Meldingen med spørsmålet ble nemlig sendt til Frp-politiker Helge André Njåstad, og ikke Sarromaa.

– Når man jobber i Dagsnytt Atten jobber man gjerne med flere saker samtidig, så det er mange kilder å holde styr på. Jeg hadde snakket med Njåstad i anledning en annen sak tidligere, og endte opp med å sende meldingen til ham i stedet, sier Veiby til VG.

– Har ikke så mange egg å gi bort

Njåstad tok spørsmålet med humor, og svarte at han ikke hadde så mange egg å gi bort. Likevel gikk det ikke umiddelbart opp for Veiby at hun hadde sendt feil.

– Det tok litt tid før jeg skjønte hva som hadde skjedd. Jeg forsto ikke hvorfor Sarromaa nektet for at hun hadde donert egg.

Da Veiby til slutt fikk med seg at hun tekstet med feil person så hun sitt snitt til å høste litt latter. Hun la ut et skjermdump av meldingsutvekslingen på Facebook.

Innlegget har fått flere hundre likerklikk, og flere har kommentert at de syntes det var morsomt.

– Det var jo egentlig bare ganske morsomt. Det var jo heldigvis ikke en alvorlig feil, sier Veiby.

VG har også vært i kontakt med mottageren av meldingene, Helge André Njåstad. Han synes også det hele var en morsom affære.

– Jeg har vært borti misforståelser før, men aldri før har noen vært så påståelig på at jeg har vært eggdonor. Jeg lurte nesten på om jeg skulle stille opp i studio med et Kinderegg, sier han til VG